Maandag zijn er in de ochtend nog zonnige momenten, in de middag is er veel bewolking en valt hier en daar een bui. Het kwik stijgt opnieuw naar een maximum van 15 graden Celsius. Dinsdag is het weerbeeld bijna identiek aan maandag. Woensdag is het door een toenemende wind tamelijk fris, maar is er al een lichte weersverbetering merkbaar. Na woensdag keert vrij zonnig nazomerweer terug en in het volgend weekend kan het zelfs 20 graden Celsius worden, waardoor we halverwege oktober nog enkele warme dagen kunnen bijschrijven in de regionale weerstatistieken.
Maandagochtend trekken wolkenvelden over het land, maar soms zijn er ook zonnige momenten. In de vroege ochtend kan er een lichte regenbui vallen.
Maandagmiddag neemt vanuit het westen de bewolking in een vrij rap tempo toe en wordt het in een mum van tijd geheel bewolkt. Verspreid over het Groene Hart gaan buien vallen. De temperatuur loopt op naar 15 graden Celsius in Gouda en omliggende gemeenten. Hiermee is het een graad frisser dan normaal voor de tijd van het jaar. Normaal bereikt de middagtemperatuur in Gouda een waarde van 16 graden Celsius. Er waait een zwakke tot matige westenwind (2 tot 3 Beaufort) door de Goudse stadswijken.
Maandagavond en in de nacht naar dinsdag blijft het geheel bewolkt en kan er af en toe een beetje lichte regen of lichte motregen vallen. De minima komen rond 12 graden Celsius uit bij een (zeer) zwakke naar zuid-zuidwest draaiende wind (1 tot 2 Beaufort).
Dinsdag wordt een bewolkte dag. De daglichtperiode start droog, maar vanuit het westen nadert een omvangrijk regengebied onze regio. In de middag zijn er perioden met lichte regen of lichte motregen. De middagtemperatuur komt rond 16 graden Celsius uit. In het Groene Hartgebied waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind (3 tot 5 Beaufort).
Woensdag hebben we te maken met behoorlijk veel wind. Opnieuw is de bewolking overheersend, maar in de loop van de mogelijk breekt de zon regelmatig door. Het kwik stijgt naar 17 graden Celsius, maar door de wind is het voor het gevoel enkele graden frisser. Er is een geringe kans op een bui.
Vanaf donderdag verlaat het wisselvallige, bewolkte en bij tijden winderige herfstweer het Groene Hartgebied. De zon is regelmatig te zien in het regionale weerbeeld en op een enkele bui op donderdag na na blijft het droog. De middagtemperaturen komen nog iets hoger uit en in het aanstaande weekend kan het zelfs 20 graden Celsius worden in het oostelijke deel van het Groene Hartgebied.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda