De 9-jarige Tim uit Gouda wiens trampoline vorige maand tijdens de storm onder de trein kwam, heeft een nieuw exemplaar gekregen. Dat meldt spoorbeheerder ProRail op Twitter.

Tims gloednieuwe trampoline werd donderdag 18 januari door de razende storm uit de tuin opgetild, kwam tientallen meters verderop op het spoor tussen Alphen aan den Rijn en Gouda terecht en werd platgereden door de aankomende sprinter. Dat legde het treinverkeer een tijdje stil.

Het gezin woont in een treinwachtershuisje uit 1953 aan de rand van Gouda. De tuin, waar de trampoline stond, ligt zeker 3 meter dieper dan het spoor.

Tims vader ging naast het spoor staan zwaaien om de machinist te waarschuwen die vanuit Gouda naar Alphen reed. Maar dat signaal werd te laat opgepikt. Met piepende wielen kwam de trein een paar honderd meter verderop tot stilstand. De trampoline overleefde de ontmoeting met de sprinter niet, maar de trein kwam er ook niet zonder kleerscheuren af. Het ijzer vouwde zich om de wielen waardoor de trein niet meer vooruit of achteruit kon.

De botsing tussen de trein en de trampoline leidde tot veel mediaberichten.

Zie ook goudsdagblad.nl/trampoline-springt-trein/

Reageer op dit artikel