Zondag zijn er forse stapelwolken en komt de zon er ook af en toe bij. De middagtemperatuur ligt opnieuw rond 10 graden Celsius. De wind ruimt naar het west-noordwesten en is zwak tot matig van kracht, 2 tot 3 Beaufort.
Maandag is het overwegend bewolkt en droog. Soms kan de zon even doorbreken, maar veel stelt het niet voor. Het wordt nogmaals 10 graden Celsius in de Goudse regio. Zwakke tot matige zuidelijke wind, 2 tot 3 Beaufort.
Dinsdag zijn er talrijke wolkenvelden en af en toe valt er lichte (mot-)regen. Met een middagtemperatuur van 7 of 8 graden Celsius is het enkele graden warmer dan normaal voor half december! Matige zuidelijke wind, 3 Beaufort.
Ook woensdag en donderdag is er een vergelijkbaar weerbeeld, de wind krimpt van west naar zuid en de temperaturen blijven overdag eveneens rond 8 graden Celsius uitkomen! Woensdag kan er nog enige nattigheid uit de lucht vallen, donderdag ziet er droog uit. De windkracht is matig, windkracht 3 Beaufort.
Vanaf vrijdagochtend draait de wind geleidelijk van zuid naar oost en in de loop van de avond stroomt dan geleidelijk koudere lucht naar onze regio binnen.
Tijdens kaarsjesavond is het overwegend bewolkt en circa 5 graden bij een zwakke oostenwind, windkracht 1 tot 2!
Volgend weekend: geleidelijk kouder, maar het ziet er naar uit dat het slechts tijdelijk is!
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda