Verzetsmuseum Zuid-Holland start vanaf 28 april met ‘Project V Gouda’, met actuele vragen in de context van verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zowel online als offline duikt het museum aan de hand van bijzondere objecten en persoonlijke verhalen dieper in het thema verzet in Gouda. Tegelijk worden deze verhalen gespiegeld aan onze eigen tijd.

Om ‘Project V Gouda’ mogelijk te maken is Verzetsmuseum Zuid-Holland van donderdag 19 tot en met vrijdag 27 april tijdelijk gesloten.

‘Project V Gouda’ loopt van zaterdag 28 april tot en met 27 oktober en is hiermee het laatste project van Verzetsmuseum Zuid-Holland voor de verhuizing naar een nieuwe locatie.

,,In het kader van het ‘Jaar van Verzet’ en de mogelijke overgang naar de Chocoladefabriek willen wij op een bijzondere manier afscheid nemen van de huidige locatie op de Turfmarkt. Daarvoor hebben wij een buitengewone tentoonstelling `Verhalen van Verzet/Project V Gouda’ ontwikkeld die groot beslag legt op enkele pronkstukken uit de (vaste) collectie. Om deze reden zijn we helaas genoodzaakt het museum vanaf donderdag 19 april tot en met vrijdag 27 april voor het publiek te sluiten”, aldus een woordvoerster van Verzetsmuseum Zuid-Holland.

Vanaf zaterdag 28 april 12u00 precies ben je weer van harte welkom en kun je de nieuwe tentoonstelling komen bekijken.

Kijk voor meer informatie op www.verzetsmuseum-zh.nl.