Vandaag is er veel bewolking en van tijd tot tijd kan er een beetje motregen vallen. Donderdag en vrijdag wordt het met maxima van 9 en 12 graden Celsius tijdelijk minder fris. In het komend weekend is er een overgang naar een guur weertype met (hagel)buien. De maximumtemperaturen dalen dan weer naar een graad of 7.
Vanochtend is het geheel bewolkt. Er kan van tijd tot tijd een beetje lichte regen of lichte motregen vallen. Vanmiddag heeft bewolking de overhand, maar in het Groene Hart kan de zon soms even doorbreken. De temperatuur stijgt naar een maximum van 8 graden Celsius. De wind komt uit het noorden en is zwak, windkracht 2 Beaufort.
Vanavond en in de nacht naar donderdag zijn er uitgestrekte wolkenvelden , maar zijn er ook enkele opklaringsgebieden. Door de bewolking wordt het niet meer zo koud als de voorgaande nachten. De minima komen rond 4 graden Celsius. Er is een kleine kans op mist(banken). De wind is zeer zwak, windkracht 1 Beaufort en draait van noord naar west.
Donderdagochtend is het overwegend bewolkt en nevelig. De nevel lost zeer traag op kan mogelijk tot het begin van de middag voortduren voordat het zicht verbeterd. Morgenmiddag zijn er uitgestrekte wolkenvelden, maar de zon breekt ook af en toe door. De middagtemperaturen komen uit op normale waarden met 11 graden Celsius. De naar zuidwest gedraaide wind is tot de middag (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort. Na het middaguur neemt de wind geleidelijk toe naar matig, windkracht 3 Beaufort.
Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag wordt vanuit het westen de bewolking alsmaar dikker en kan er af en toe een spat regen vallen. Door de bewolking koelt het nauwelijks af. De minimumtemperatuur komt rond 9 graden Celsius uit. De zuidwestenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.
Vrijdag gaat waarschijnlijk bewolkt verlopen, ook zijn er perioden met regen. De middagtemperatuur komt uit op 12 graden Celsius. De matige westenwind (3 Beaufort) maakt het voor het gevoel iets frisser.
In het komend weekend wordt het door een naar noordwest draaiende wind opnieuw guurder. Met een maximumtemperatuur van circa 7 graden Celsius en een matige tot vrij krachtige noordwester zal het zondag guur zijn buitenshuis. Wel is de zon vaker te zien dan op zaterdag. Het is wisselvallig, geregeld vallen er buien. De buien krijgen in de loop van het weekend steeds vaker een winters karakter (hagel). Na komend weekend houdt het wisselvallige weer aan.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda