In de muzikale lezing ‘Muziek en oorlog & vrede: Woodstock!’ (‘THE SOUND OF WAR AND PEACE: WOODSTOCK!’) – donderdag 28 september, 20u00 in het Verzetsmuseum Zuid-Holland, neemt musicoloog, gitaarvirtuoos en organisatiekundige Rik Spann ons mee op een bewogen reis langs verschillende perspectieven op het thema Oorlog en Vrede.
Hij doet dit via een muzikale en reflectieve blik op het Woodstock-festival (1969) en de rol die het festival speelde in de politieke en sociale context van de Vietnam-oorlog. Hierbij maakt hij gebruik van fascinerende filmfragmenten en vertelt hij live gespeelde muzikale verhalen rondom deelnemers aan het festival, zoals Jimi Hendrix, Country Joe and the Fish, Carlos Santana, Ten Years After, Richie Havens, Crosby, Stills, Nash & Young, Tim Hardin, Creedence Clearwater Revival, The Who en anderen.
Drs. Rik Spann (mede-oprichter van DeGoudseSchool) verbindt ideeën uit muziek, kunst, wetenschap en spiritualiteit met elkaar, met als doel om mensen, teams en organisaties terzijde te staan bij (complexe) veranderprocessen. Hij werkte als creatief trainer op Nyenrode Business Universiteit, inspireerde talloze organisaties (bedrijfsleven, ministeries, onderwijs, zorg) en heeft zeer ruime ervaring in het internationale lezingen – en workshopcircuit (meer dan 1500 sessies in meer dan 10 landen).
De inloop is vanaf 19u30 en de start is om 20u00. Entree is € 2,50 en reserveren is verplicht. Dit kan via e-mail: [email protected] of tijdens kantooruren via telefoonnummer 0182-520385.