Een hogedrukgebied met de kern ten oosten van de Goudse regio bepaalt de komende dagen het weer. Met een oostelijke stroming wordt warme en droge lucht aangevoerd. Na donderdag blijft er hogedruk invloed maar de kern ligt dan ten westen van  het Groene Hart waardoor de wind meer naar een westelijke richting gaat en er minder warme lucht wordt aangevoerd. Zoals het er nu naar uitziet blijft het verder de hele week droog tot en met het komend weekend.

Dinsdag begon zonnig, maar vooral in de middag zijn er ook vriendelijke stapelwolken boven het Groene Hart zichtbaar. Met 19 graden Celsius is het aangenaam warm in de Goudse regio. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait uit richtingen tussen zuid en zuidwest.

Vanaf woensdag wordt de wind de zuidoostelijk en is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort. Het is zonovergoten en tot en met vrijdag blijft dat zo! Het wordt bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Woensdag wordt het circa 21 graden Celsius in de Goudse regio. Donderdag wordt het iets warmer met 23 graden Celsius. Ook vrijdag is het aanvankelijk nog warm in Gouda en omgeving met maxima van 21 graden Celsius. Normaal in deze tijd van het jaar is een maximumtemperatuur van 13 graden Celsius. In de loop van de vrijdag draait de wind naar het noordwesten en wordt minder warme lucht vanaf de Noordzee aangevoerd en daalt de temperatuur.

In het volgende weekend wordt de temperatuurverwachting onzeker. Dit komt doordat de windrichting onduidelijk is door de nabijheid van een hogedrukgebied. Bij een wind van zee is het aanmerkelijk koeler dan wanneer er een landwind waait. De precieze ligging van de kern bepaald de windrichting bij ons. Op dit moment lijkt het erop dat er met een westelijke wind minder warme lucht wordt aangevoer maar het blijft vrij zonnig. De neerslagkans blijft volgend weekend nog zeer klein en neemt pas later in de daaropvolgende week toe.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Laat een reactie achter