Deze winter is een bijzondere met de Olympische Spelen in Pyeongchang in het vooruitzicht. Voor de IJSTIJD!-banen, zoals de Goudse IJsbaan, waren de Winterspelen al van start gegaan. Want iedere ijsbaan hield voorronden van de IJSTIJD! Winterspelen. Circa dertig tijdelijke kunstijsbanen vaardigden zo elk één team af voor de landelijke IJSTIJD!-Winterspelen, die zaterdag 3 februari plaatsvinden op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

‘IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt’ werd dit jaar gevormd door de tijdelijke kunstijsbanen in: Archeon, Amersfoort (centrum en Vathorst), Amstelveen, Bergen op Zoom, Borne, Bussum, Delft, Den Haag, Den Helder, Doetinchem, Duiven, Oss, Geldrop, Gouda, Heerhugowaard, Kerkrade, Laren, Leiden, Lopikerkapel, Middelburg, Nijkerk, Enschede, Nijverdal, Roosendaal, Rotterdam, Schagen, Uden, Veenendaal, Venlo, Vught en Zoetermeer.

IJSTIJD! Winterspelen
De IJSTIJD! Winterspelen zijn voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Elke ijsbaan vaardigt een team af van 10 kinderen die op de volgende onderdelen strijden om de IJSTIJD! Winterspelen Cup 2018: 100 meter sprint, mini-marathon en shorttrack estafette relay. Natuurlijk telt een race op de icebikes van de Croky Challenge ook mee. Bovendien kunnen er punten worden gescoord via de 100% NL freestyle kunstrij battle.

IJSTIJD! Reporters
De IJSTIJD! Reporter vertegenwoordigt de ijsbaan van zijn of haar woonplaats en maakt toffe video’s en berichten voor de betreffende ijsbaan. Natuurlijk reist de reporter ook mee naar de Coolste Baan op 3 februari en volgt zijn of haar team in de voorbereidingen op de dag zelf. Degene die dit het leukste en origineelste doet, wint een dag meelopen met de persvoorlichter van de KNSB tijdens de ISU WK Allround, dat verreden wordt van 9-11 maart op de Amsterdamse tijdelijke baan.

Over IJSTIJD!
‘IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt’ is een initiatief van de KNSB waarbij de tijdelijke kunstijsbanen in dorps- en stadscentra door het hele land IJSTIJD! vormen. Deze winter garandeerden circa 70 banen schaats- en ijsplezier voor miljoenen mensen – jong en oud – dicht bij huis, ongeacht het weer. De KNSB omarmt deze banen graag omdat zij een belangrijke rol spelen bij de kennismaking van jeugd met schaatsen. Dit seizoen ondersteunt de KNSB en haar partners KPN, Croky en 100% NL 32 tijdelijke ijsbanen.

Reageer op dit artikel