Taekwondovereniging Akabbouz is goed voor de dag gekomen op een groot internationaal Taekwondo-toernooi in België, het International Indoor Brussels Taekwondo Tournament 2016.
In totaal verschenen driehonderd deelnemers op de mat, met vertegenwoordigingen van topsportverenigingen uit Europese landen zoals Frankrijk, Cyprus, Griekenland en Noorwegen. Maar ook landen als Marokko en Egypte waren op dit toernooi goed vertegenwoordigd. De wedstrijden waren dan ook van een hoog niveau.
De leden van de Goudse taekwondovereniging Akabbouz kwamen uit in diverse leeftijdsklassen en gewichtsklassen.
Bij de Pupillen (6-8 jaar) won Imrane Baldane overtuigend goud. Hij won in de kwart en halve finale van België en in de finale wist hij met een score van 8-0 van Frankrijk te winnen.
Bij de Aspiranten (9-11 jaar) won Nejma Akabbouz zilver in de klassen tot 33kg bij de dames en pakte Lars van Eijkelenburg vervolgens brons bij de heren tot 33kg. Beiden met 1 partij winst.
Bij de Cadetten (12-14 jaar) won Senna Furrer, Sohaib Sadiqui en Cas Dirksen overtuigend goud in hun gewichtsklasse. Mohamed Baldane complementeerde het Goudse gezelschap met een zilveren medaille.
Bij de Junioren (15-17 jaar) wist Salaheddine Hassani eveneens de finale te winnen en pakte daarmee het goud in de gewichtsklasse tot 45kg.
De Goudse sportclub, onder leiding van hoofdcoach Naziem Akabbouz, behaalde derhalve met acht sporters vijfmaal goud, tweemaal zilver en eenmaal brons. Met dit resultaat werd het Goudse team tevens derde in het overall totaalklassement. Een zeer mooie prestatie gezien het internationale deelnemersveld en de relatief jonge ploeg die aan dit sterk bezet toernooi deelnam.