De oplettende bezoeker van het hoofdveld van de voetbalvereniging SV Gouda zal op de buitenwand van het JeugdHonkoop een vierkant bordje gezien hebben met de tekst Erkend leerbedrijf. Wij leiden vakmensen op. Een klein bordje, maar er gaat een hele wereld achter schuil. Daarom hier in het kort enige uitleg van wat dit voor de SV Gouda betekent.

De SV Gouda staat, net als de meeste sportverenigingen, midden in de maatschappij, want haar leden zijn een afspiegeling van die (Goudse) maatschappij. Soms komen er zaken op het pad van de voetbalvereniging, waardoor de club vanwege haar positie een extra steentje kan bijdragen, als het kan in een ‘win-win’ situatie. Een dergelijke situatie is het Erkend leerbedrijf. De MBO scholen zijn elk jaar druk op zoek naar stageplaatsen voor hun afdeling Sport en bewegen en de SV Gouda kan hen daar vanaf oktober 2017 officieel bij behulpzaam zijn.

Erkenning als leerbedrijf door SBB
Nadat de SV Gouda via een zelfscan uitgevonden had dat zij waarschijnlijk wel geschikt zou zijn als leerbedrijf, is erkenning aangevraagd bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), die daarover gaat. Op 25 september 2017 heeft de SV Gouda bezoek gehad van de Bob van Barlingen van de SBB en die heeft na afloop geconcludeerd dat de SV Gouda goedgekeurd kon worden als Erkend leerbedrijf.  Daarbij gaf de ervaring van Jaouad Essaoui als beoogd stagebegeleider, in zowel het voetbal als het begeleiden van moeilijke jongeren, gekoppeld aan de ervaring van Ab Prevo (contactpersoon), met vergelijkbare instanties in zijn werk van voor zijn pensioen, een prima basis voor die te geven erkenning.

De stages
De te volgen stages kunnen plaatsvinden op vier niveaus, waaronder als hoogste twee op Niveau 3: Sport- en bewegingsleider en Niveau 4: Coördinator Sportinstructie, Training en Coaching. Voor dit laatste niveau gaat Jef  Sibbald, van het MBO Rijnland, afdeling Sport en Bewegen. De speler van Gouda JO17-2 is medio oktober officieel gestart met zijn in totaal 300 uur omvattende stage bij SV Gouda. ,,Als enthousiaste vrijwilliger is hij al direct bij het begin van het seizoen gestart als leerling maar ook als steun bij de pupillentrainingen op de maandag- en woensdagmiddag. Hij had er vanaf het begin al vertrouwen in dat SV Gouda als erkend Leerbedrijf bij het SBB te boek zou komen te staan”, aldus Ab Prevo van SV Gouda.

Contact
SV Gouda wil graag dat meer studenten van zowel het MBO Rijnland, als andere sport gerelateerde opleidingen, de samenwerking met SV Gouda zullen vinden. De MBO-studenten Sport en Bewegen die een stageplaats bij de SV Gouda willen bezetten, kunnen over de mogelijkheden daarvan contact opnemen met Ab Prevo via: [email protected]. en daarna dit kenbaar maken aan hun stagebegeleiders op school. Zij kennen inmiddels de Goudse voetbalclub.

Zijn er voor studenten of hun stagebegeleiders inhoudelijke vragen inzake onze stagebegeleiding, neem dan contact op met Jaouad Essaoui via: [email protected]

,,Wij kijken er naar uit deze jonge mensen op weg te helpen richting hun beroep, waarbij we natuurlijk ook blij zijn dat ze de SV Gouda zullen helpen een nog betere vereniging te worden!”, besluit Prevo.

Frontfoto: links Ab Prevo (contactpersoon) en rechts Jaouad Essaoui (stagebegeleider)

Bron en foto: Hans Sanders.

Beeldrechten: Hans Sanders.

Reageer op dit artikel