In vervolg op de Europese Dag van de Talen gaan de leerlingen van de tweede klas van het tweetalig vwo van CSG De Goudse Waarden terug naar hun oude basisschool om daar lessen Engels te geven. Leerlingen onderwijzen leerlingen!
‘English is a must’ en het is verbazingwekkend hoe snel kinderen een taal oppikken en dit ook nog eens redelijk ontspannen kunnen overbrengen. ,,Ruim een jaar tweetalig onderwijs met meer dan de helft van de lessen in het Engels, waardoor je op zeker moment ook in het Engels nadenkt en allerlei werkvormen en vakoverstijgende projecten waarbij de leerlingen zich ook nog eens gemakkelijk leren presenteren. Garantie voor boeiende speelse lessen Engels. Zowel de leerlingen zelf als hun ‘oude’ juffen en meesters staan versteld hoeveel Engels zij in ruim een jaar hebben geleerd en hoe ontspannen zij dit kunnen overbrengen”, aldus Martine van der Heij, woordvoerster van De Goudse Waarden.
De leerlingen uit het tweede leerjaar tweetalig vwo geven hun lessen op maar liefst 16 verschillende basisscholen en zijn daar nog altijd mee bezig. De volgende basisscholen zullen in de komende weken worden bezocht: Basisschool De Goede Herder (BODEGRAVEN), De Regenboog (REEUWIJK), de Johannes Calvijn-School (GOUDA), de Plaswyckschool v PC Bo (GOUDA), de Koning Willem Alexanderschool (WADDINXVEEN) , de Casimir (Gouda), de Prinses Julianaschool (GOUDA), Het Vlot (GOUDA), de Livingstone school (GOUDA), de Gereformeerde Basisschool (WADDINXVEEN), de Pax Christi Basisschool (BODEGRAVEN), de Prinses Beatrixschool (BODEGRAVEN), de Immanuelschool (BOSKOOP) en de Da Costaschool (BODEGRAVEN).