Het weer voor de komende dagen ziet er stralend uit: veel zon en zomerse temperaturen.

Vanochtend zijn er wat wolkenvelden, in de loop van de ochtend wordt het flink zonnig. De maximum temperatuur ligt zo rond de 25 graden. Er staat in het algemeen een zwakke tot matige noordoostelijke wind kracht 2 a 3 Bft.

Woensdagavond is het onbewolkt en de temperatuur zakt langzaam naar 18 graden rond middernacht. De wind wordt in de loop van de avond zwak noordoostelijk kracht 2 Bft.

In de nacht van woensdag naar donderdag zakt het kwik naar een minimum waarde van rond de 14 graden. De wind is zwak noordoostelijk kracht 2 Bft.

Op donderdag komt er in het hele weerbeeld weinig verandering, veel zon en een zwakke tot matige noordoostelijke wind karcht 2 a 3 Bft. De maximum temperatuur ligt rond de 27 graden.

Vrijdag is er tijdelijk een iets meer noordelijk grondwind, kracht 3 Bft, en kunnen er met name in de ochtend enkele wolken velden over Gouda heen drijven. De maximum temperatuur ligt dan rond de 25 graden. Op zaterdag staat er weer een meer noordoostelijke wind en is het flink zonnig met een maximum temperatuur van rond de 27 garden.

Vanaf zondag is de verwachting wat onzekerder met name wat betreft de kans op een bui. Het lijkt er nu op dat in de loop van de zondag de bewolking vanuit het zuiden gaat toenemen en dat er vanaf maandag kans op een (onweers)bui is. De maximum temperaturen blijven tot halverwege volgende week op zomerse waardes, van dus boven de 25 graden.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda