Om bezoekers van de binnenstad van Gouda te attenderen op het belang van schone straten, had Cyclus het afgelopen weekeinde twee aparte dames ingeschakeld.
Zij reden met een rijdende peukenasbak door de winkelstraten en wezen de bezoekers erop hun sigarettenpeuk niet meer op straat te gooien.
Onze Citywatcher Karel Baarspul kwam de dames met asbak tegen bij De Tapperij. De dames wilden maar al te graag met Baarspul op de foto.
De vraag is of de actie Straat je Netjes een tegen(r)eactie van Cyclus is op Henri Maakt Schoon, een initiatief van de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG). Of dat het straks niet straatvegen, maar straatvechten wordt. ,,Nee hoor”, zo zegt Baarspul, ,,Het is een aanvullende actie van Cyclus op onze actie. Zo liepen we tijdens de Goudse Kaasmarkt ook twee dames met fraaie jurken gemaakt van afval tegen het lijf. Verder vroegen twee dames tijdens de afgelopen kinderkaasmarkt in juni aandacht voor het verantwoord weggooien van plastic met hun mobiele Plastic Fantastic Quiz. Ook dat was een actie van Cyclus in de gezamenlijke strijd tegen plastic, zwerfafval en andere rotzooi. En in het najaar komt Cyclus nog een keer langs…”, aldus Baarspul, citywatcher, consultant/bestuurslid S.O.G. en Gouda Onderneemt en bestuurslid van de Goudse Kaasmarkt.