Na het grote succes van de muziektheatervoorstelling De Titanic, gaat de stichting De Theaterbakkerheij de komende twee jaar aan het werk met de muziektheatervoorstelling Troje. ‘En dat loopt nu al storm’, zo schrijft de stichting op haar Facebookpagina. ,,Er zijn al meer dan 200 aanmeldingen binnengekomen voor de audities. Voor ‘slechts’ 70 rollen. Tijd voor de audities! Houd je mail in de gaten voor jouw persoonlijke uitnodiging voor de audities!”, zo twittert De Theaterbakkerheij.

Verder zoekt Theaterbakkerheij’s klusbaas John en zijn team een hoge loods om te bouwen aan het decor van Troje 2018. ±250 m2. Gas, water, licht. Weet jij een goede plek voor ons in de buurt van Haastrecht, Gouda, Oudewater, Stolwijk, Vlist? Mail dan naar [email protected]’, zo lezen we verder.

,,Over twee jaar willen we muziektheatervoorstelling Troje brengen. Dit stuk gaat over onmogelijke vrouwen, machtswellustige mannen, list en bedrog en een reusachtig houten paard”, zo verklappen Ruud Bakker en John de Heij, de twee initiatiefnemers achter De Theaterbakkerheij.

Stichting De Theaterbakkerheij heeft het voornemen om met regelmaat theaterproducties te realiseren. De eerste, De Titanic, bleek een doorslaand succes. Met maar liefst acht voorstellingen en 4500 bezoekers in het voorjaar in Concordia in Haastrecht. En vorige week vier uitverkochte voorstellingen in De Goudse Schouwburg. Goed voor 3200 bezoekers.

De cast van De Titanic bestond uit zeventig spelers: een mix van enthousiaste en gepassioneerde toneelspelers. Spelers met meer en minder of geen toneelervaring en allen uit de regio. Verder waren er per avond zo’n veertig mensen actief achter de schermen. Die zorgden voor decor, grime, visagie, kleding, licht en geluid.

troje-theaterbakkerheij

Troje wordt volgens Bakker en De Heij nog groter. ,,Vond je de Titanic groots? Dan heb je Troje nog niet gezien… Een ongekend spektakelstuk met grootse decors en live popmuziek”, zo promoten de twee het komende stuk.

De stichting streeft naar theatervoorstellingen met een mix tussen amateurspelers die door professionele medewerkers worden begeleid en opgeleid. Hiermee heeft de stichting een aantal doelstellingen op het oog. Bakker: ,,Ten eerste beogen we een hoge kwaliteit van uitvoeringen. Daarnaast hopen we de deelnemers een leerzaam en inhoudsvol theaterproject aan te bieden, waarmee we een stimulans geven aan de culturele ontwikkeling binnen Zuid-Holland.”

De audities voor Troje zijn vanaf begin december 2016. De repetitie periode van september 2017 tot mei 2018. Wie toneelspelen, zingen en dansen leuk vind, kan zich opgeven door een mail te sturen naar [email protected]

De Theaterbakkerheij gaat nu werken aan Troje

Reageer op dit artikel