Na het grote succes van de muziektheatervoorstelling De Titanic, rijdt de stichting De Theaterbakkerheij de komende twee weken muziektheatervoorstelling Troje naar binnen in het Haastrechtse Concordia en in september naar De Goudse Schouwburg . ,,En het loopt nu al storm. Van de 17 geplande voorstellingen zijn inmiddels al 6000 kaarten verkocht”, zo zegt Ruud Bakker, met John Heij de twee initiatiefnemers en stuwende en trekkende krachten achter De Theaterbakkerheij.

‘TROJE! Hoe liefde een stad verwoest’. Een verhaal over onmogelijke vrouwen, machtswellustige mannen, list en bedrog en een reusachtig houten paard. Een semi professionele muziektheater productie met een cast van maar liefst 83 spelers en een live band.

In deze versie vertellen de verschillende Goden het verhaal van de Trojaanse oorlog: Helena, koningin van Sparta en één van de mooiste vrouwen van haar tijd, is geschaakt door de Trojaanse prins Paris. De Griekse vorsten van verschillende regio’s vormen met moeite een eenheid en proberen haar terug te halen. Om de onneembare vesting binnen te dringen verzint Odysseus in het 10e oorlogsjaar een list: hij verstopt 30 belangrijke strijders in een houten paard en weet de Trojanen ertoe te bewegen het gevaarte als een trofee binnen te halen. De uren van Troje zijn geteld…

Stichting De Theaterbakkerheij heeft het voornemen om met regelmaat theaterproducties te realiseren. De eerste, De Titanic, bleek een doorslaand succes. Met maar liefst acht voorstellingen en 4500 bezoekers in het voorjaar in Concordia in Haastrecht. En daarop vier uitverkochte voorstellingen in De Goudse Schouwburg. Goed voor 3200 bezoekers. De cast van De Titanic bestond uit zeventig spelers: een mix van enthousiaste en gepassioneerde toneelspelers. Spelers met meer en minder of geen toneelervaring en allen uit de regio. Verder waren er per avond zo’n veertig mensen actief achter de schermen. Die zorgden voor decor, grime, visagie, kleding, licht en geluid.

Troje is volgens Bakker en De Heij nog groter. ,,Vond je de Titanic groots? Dan heb je Troje nog niet gezien… Een ongekend spektakelstuk met grootse decors en live popmuziek”, zo promoten de twee het komende stuk.

De stichting streeft naar theatervoorstellingen met een mix tussen amateurspelers die door professionele medewerkers worden begeleid en opgeleid. Hiermee heeft de stichting een aantal doelstellingen op het oog. Bakker: ,,Ten eerste beogen we een hoge kwaliteit van uitvoeringen. Daarnaast hopen we de deelnemers een leerzaam en inhoudsvol theaterproject aan te bieden, waarmee we een stimulans geven aan de culturele ontwikkeling binnen Zuid-Holland.”

Zie ook www.trojedemusical.nl