Een stoet van zo’n negenhonderd motorrijders van de Moordrechtse motorclub RMS is woensdag voor de zogeheten Ride Out langs Gouda gereden op weg naar Apeldoorn.

Proclamatiedag RMS
In de Ambonwijk in Moordrecht werd de jaarlijkse proclamatiedag van de RMS gevierd. Elk jaar wordt hierbij het uitroepen van de Republiek Maluku Selatan (RMS), in Nederlands Republiek der Zuid-Molukken op 25 april 1950 op Ambon herdacht. Er waren diverse activiteiten en toespraken. Gedurende de dag kwamen er meer en meer motorrijders naar Moordrecht om later in de Ride Out op pad te gaan naar Apeldoorn.

In Apeldoorn vierde de Molukse gemeenschap voor de 68ste keer de onafhankelijkheid van de Republiek Maluku Selatan (RMS).

De stoet reed met een slakkengangetje over de A20, de A12, A30 en de A1. Bij doorgang van de colonne werden rijkswegen en aanvoerroutes afgesloten. Zo ook bij het Gouwe Aquaduct bij Gouda. Het verkeer sloot daarna met gematigde snelheid aan en ondervond hinder van de sliert die met een snelheid van zo’n 50 kilometer per uur over de rijkswegen kronkelde.

De viering duurde tot 19u30 waarna de feestvierders en motorrijders weer onder meer naar Moordrecht terugkeerden.