We hebben we te maken met warme en onstabiele lucht. In de middag nam de bewolking geleidelijk verder toe en kwamen er buien vanuit een zuidelijke richting opzetten. De actiefste buien arriveren aan het eind van de avond boven de Goudse regio. Daarbij is opnieuw een kans op onweer. De wind draait in de avonduren van zuidoost naar oost en is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

In de nacht naar woensdag is het overwegend bewolkt en trekken er stevige buien over het Groene Hartgebied. Het koelt af naar om en nabij 10 graden Celsius. De wind draait in de nachtelijke uren tijdelijk naar westelijke richtingen

Woensdag is het in de ochtend wisselend bewolkt met zonnige perioden. In de middag is er meer bewolking en gaan er enkele regenbuien vallen. De temperatuur stijgt in de loop van de dag naar maximaal 15 graden Celsius. De wind is zwak tot matig (1 tot 3 Beaufort) en draait naar het noordoosten.

Donderdag is het wisselend bewolkt met een mix van zon en stapelwolken. In de loop van de dag ontstaan verspreid over het Groene Hart enkele buien, tevens neemt de bewolking ook toe. Bij een geleidelijk toenemende  naar oost draaiende wind (3 tot 4 Beaufort) wordt het circa 17 graden Celsius en daarmee is het een aangename temperatuur.

Vrijdag valt de temperatuur met 16 graden Celsius een graad lager uit en is de kans op een bui vooral in de ochtend nog vrij groot. In het weekend wordt het zonniger en neemt de kans op neerslag snel af. Volgens de huidige verwachting loopt de temperatuur in het Groene Hartgebied op uitgebreide schaal op naar 20 of 21 graden Celsius in de middagen.

Het ziet er naar uit dat het ook na komend weekend nog lange tijd warmer blijft dan gebruikelijk, daarmee kan april uitgroeien tot een bijzonder warme lentemaand.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda