De maandag startte de daglichtperiode bewolkt, maar eindigt zonovergoten. Later in de week is het zonnig en zomers warm.

Aan het eind van maandagochtend kwam er steeds meer ruimte voor de zon. De maandagmiddag verliep vrij zonnig in het Groene Hartgebied. Het blijft droog en het wordt maximaal 16 graden Celsius in de Goudse regio. De wind is overwegend matig, windkracht 3 Beaufort en waait over het algemeen uit westelijke richtingen.

Maandagavond verloopt eveneens droog en is het (vrijwel) onbewolkt. In de nacht naar dinsdag kan met name in de landelijk gelegen gebieden mist gevormd worden. De minimumtemperatuur komt uit rond 7 graden Celsius uit in Gouda en de omliggende gemeenten.

Dinsdagochtend verdwijnen de eventueel aanwezige mistbanken snel door een toename van de wind en een snel oplopende temperatuur. Dinsdag begint zonnig, maar vooral in de middag zijn er ook vriendelijke stapelwolken boven het Groene Hart zichtbaar. Met 20 graden Celsius is het aangenaam warm in de Goudse regio. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait uit richtingen tussen zuid en zuidwest.

Vanaf woensdag wordt de wind de zuidoostelijk en is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort. Het is zonovergoten en tot en met vrijdag blijft dat zo! Het wordt bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Woensdag wordt het circa 22 graden Celsius in de Goudse regio. Donderdag wordt het iets warmer met 24 graden Celsius. Ook vrijdag is het warm in Gouda en omgeving met maxima van 23 of 24 graden Celsius. Normaal in deze tijd van het jaar is een maximumtemperatuur van 13 graden Celsius.

In het volgende weekend wordt de temperatuurverwachting onzeker. Dit komt doordat de windrichting onduidelijk is door de nabijheid van een hogedrukgebied. Bij een wind van zee is het aanmerkelijk koeler dan wanneer er een landwind waait. De precieze ligging van de kern bepaald de windrichting bij ons. De neerslagkans blijft volgend weekend nog zeer klein en neemt pas later in de daaropvolgende week toe.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda