Op de locatie de Drie Notenboomen ontwikkelt Dura Vermeer 23 riante herenhuizen op een unieke locatie. Op zaterdag 3 februari 2018 start de verkoop van het project De Goudsche Stoomblekerij in de Lichtfabriek in Gouda.

Historie
Op het terrein van de toekomstige woningen heeft een eeuw lang de stoomblekerij ‘De Drie Notenboomen’ gestaan. In 1972 werden de werkzaamheden gestopt en sinds 1986 op een nieuwe bestemming die nu eindelijk gerealiseerd gaat worden.

Voor het braakliggende terrein zijn al diverse plannen gemaakt. Nu ligt er een prachtig plan waarvan de bouw nog dit jaar kan starten. Dura Vermeer gaat in verkoop met 23 royale woningen in een uniek buurtje. ,,Deze historische plek verdient iets moois en met het plan dat we ontwikkeld hebben, gaat dat lukken”, aldus projectontwikkelaar Rob Langerak van Dura Vermeer.

Ontwerp
Deze locatie vraagt om een mooi stedelijk accent. Het ontwerp sluit aan op de karakteristieke monumentale panden in de omgeving. Het project kenmerkt zich door natuurlijke materialen en hebben een eigen en herkenbare stijl. Veel kwaliteit staat centraal in het ontwerp. De 23 herenhuizen zijn ruim en tellen 155 tot 177 vierkante meters, met aan de achterkant een collectief binnenterrein waar je de auto kwijt kan en waar kinderen veilig kunnen spelen. Met aan de voorkant de statige gevels. De huizen worden afgewerkt met luxe keukens en badkamers en diverse indelingsvarianten zijn mogelijk.

Locatie
Het project ligt in Gouda, het centrum van het Groene Hart. Vanuit de nieuwe woningen zijn de bewoners binnen een kwartier midden in de natuur van de Reeuwijkse Plassen, het Goudse Hout of in het bruisend stadscentrum. Maar ook met de auto of trein ben je binnen een half uur in Rotterdam, Utrecht of Den Haag.

Start Verkoop
Het project De Goudsche Stoomblekerij is echt uniek, aldus makelaar Robert Roos van Boer Makelaardij. ,,Herenhuizen in het centrum hebben vaak een terras, maar bij dit project ook een tuin. En dan hebben de huizen van de Stoomblekerij ook nog eens een zeer royale plattegrond. Dat maakt ze ideaal voor een nieuwe logische stap naar een grotere woning”.

Zaterdag 3 februari gaan de 23 herenhuizen in verkoop vanaf 10u00 tot 13u00 in De Lichtfabriek aan de Hoge Gouwe 189 Gouda.

Zie ook www.boermakelaardij.nl

Reageer op dit artikel