Vandaag zijn er zonnige perioden, het aandeel wolken zal iets groter zijn dan gisteren. Vanaf morgen wordt het aanmerkelijk warmer. Vrijdag en komend weekend staan buien op het weermenu, maar is de temperatuur zeer aangenaam.
Vandaag start de daglichtperiode vrij zonnig, maar opnieuw ontstaan al vrij snel stapelwolken en deze hebben een iets groter aandeel in het weerbeeld dan dinsdag. In de loop van de middag wordt het weer zonniger. Met 16 graden Celsius is het iets warmer dan dinsdag. De wind is zwak en variabel van richting, windkracht 2 of minder. Rond het middaguur is er zelfs tijdelijk sprake van windstilte.
De nacht naar donderdag wordt waarschijnlijk niet meer zo koud als de nacht naar woensdag. De minimumtemperatuur zal rond 6 graden uitkomen. Dit heeft te maken met een toename van de bewolking en de wind in de nacht. De wind zal aan het begin van de nacht naar donderdag nog zwak zijn, windkracht 2 en waait uit oostelijke richtingen. Aan het eind van de nacht is de wind toegenomen naar matig, windkracht 3 Beaufort.
Weerspreuk van de dag: Kamillegeur in mei, brengt de zomer dichterbij.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda
Frontfoto Renate Oskam.