,,Er is weer een datum geprikt voor het Sportgala. Dit jaar wat eerder dan normaal. Het Gala wordt gehouden op maandag 15 januari 2018. Niet in sporthal De Mammoet, maar op de IJsbaan op de Markt”, zo maakte RTV Gouwestad-sportverslaggever en juryvoorzitter Gerrit Schinkel gisteravond aan zijn collega’s bekend.
De aanleg van een ijsbaan rondom Het Oude Stadhuys op de Markt lijkt dus als een magneet te werken op tal van organisaties en initiatieven. Hoe dat er op maandag 15 januari uit komt te zien en waar een ieder het Sportgala en de sportverkiezingen kan bijwonen en volgen, is nog een raadsel. Meer ins- en outs hierover worden deze week verwacht.
Tijdens deze feestelijke avond wordt de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van 2017 bekend gemaakt. Daarnaast reikt VGSO haar vrijwilligerspenningen uit en maakt de Gemeente Gouda de winnaar van de integratieprijs bekend. Tussen de huldigingen door is er muziek en ander entertainment, waaronder demonstraties.
Ook dit jaar bestaat er voor verenigingen weer de mogelijkheid om sporters en teams voor te dragen voor een nominatie. Nominaties kunnen tot en met zaterdag 25 november worden gemaild naar de voorzitter van de jury: Gerrit Schinkel ( gj.schinkel@planet.nl ).
Samen met de nominaties van de individuele juryleden ontstaat er een lijst van nominaties per categorie. Het is vervolgens aan de juryleden, bestaande uit diverse Goudse sportjournalisten, om deze lijst terug te brengen tot 3 nominaties per categorie.
Het sportgala wordt georganiseerd door SPORT.GOUDA, de Gemeente Gouda, de VGSO en RTV Gouwestad.
Wil jij erbij zijn? Neem je familie, vrienden of buren mee voor een avond vol sportieve hoogtepunten! Aanmelden kan via de website: www.goudsesportverkiezing.nl.