,,Het jaarlijkse Sportgala wordt dit jaar al op maandag 15 januari gehouden. Eerder dan normaal. En het feest rond de Sportverkiezing is niet in sporthal De Mammoet, maar op de IJsbaan op de Markt”, zo maakte RTV Gouwestad-sportverslaggever en juryvoorzitter Gerrit Schinkel november vorig jaar aan zijn collega’s bekend.

De aanleg van een ijsbaan rondom Het Oude Stadhuys op de Markt lijkt dus als een magneet te werken op tal van organisaties en initiatieven. Hoe dat er op maandag 15 januari uit komt te zien en waar een ieder het Sportgala en de sportverkiezingen kan bijwonen en volgen, is nog een raadsel. Zeker is wel dat het Sportgala helemaal is uitverkocht.

Tijdens deze feestelijke avond wordt de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van 2017 bekend gemaakt. Daarnaast reikt VGSO haar vrijwilligerspenningen uit en maakt de Gemeente Gouda de winnaar van de integratieprijs bekend. Tussen de huldigingen door is er muziek en ander entertainment, waaronder demonstraties. En tal van andere verrassingen op en rond de ijsbaan die dit jaar rond het Goudse Stadhuis ligt.

Ook dit jaar bestond er voor verenigingen weer de mogelijkheid om sporters en teams voor te dragen voor een nominatie. Samen met de nominaties van de individuele juryleden ontstond er een lijst van nominaties per categorie. Het was vervolgens aan de juryleden, bestaande uit diverse Goudse sportjournalisten, om deze lijst terug te brengen tot 3 nominaties per categorie.

Het sportgala wordt gehouden door SPORT.GOUDA, de Gemeente Gouda, de VGSO en RTV Gouwestad.

Voor nadere info www.goudsesportverkiezing.nl.

Frontfoto: Winnaars sportverkiezing 2016.