Widex GZC Donk wint eerste competitiewedstrijd

mainImage
Widex GZC Donk wint eerste competitiewedstrijd

In de Eredivisie Heren gaan de waterpoloërs van UZSC en Polar Bears na twee duels voorlopig aan kop. Beide ploegen wonnen gisteravond ook hun tweede duel dit seizoen. De Utrechters waren met 8-6 te sterk voor Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort. Het fundament voor de zege legde de ploeg in de tweede periode (4-1) nadat de Amersfoorters eerder aan de leiding gingen. Polar Bears won in haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In een gelijkopgaand duel tegen ZVL-1886 werd het 9-8.

Ook AZC en Widex GZC Donk wonnen in hun eerste wedstrijd. AZC was met maar liefst 18-1 te sterk voor SVH. Dejan Indjic en Nathan de Zwaan scoorden beiden vier keer. GZC Donk won met 11-8 van Schuurman BZC, dat nog zonder punten zit. Ook ZV De Ham won gister, de ploeg klopte ZPB H&L Productions met 7-9.

Voorlopig gaat ook ZV De Zaan prima mee in de Eredivisie. Na de eerdere winst op SVH speelden de Zaankanters ditmaal gelijk bij Het Ravijn: 6-6. De Zaan staat daarmee voorlopig derde.

Zaterdag 6 oktober
Widex GZC Donk - Schuurman BZC 11-8
Periodestanden: 2-3, 4-2, 2-2, 3-1
Doelpuntenmakers GZC Donk: Tim Reuten 3, Lars Reuten 2 (zie foto), Cas Westerwoudt 2, Mick van den Bree, Ton van der Velden, Stan van den Heuvel, Yuri Selez.
Doelpuntenmakers Schuurman: Youri Roolvink 2, Mika Smelt, Filip Klajevic, Jeroen Hogeboom, Jan-Willem Slaghuis, Dynand Muller.

Bron: waterpolo.nl


Foto: Digitaal Dagblad