Widex GZC Donk - Polar Bears 6-8 en 8-6

mainImage
Widex GZC Donk - Polar Bears 6-8 en 8-6

In de twee toppers zaterdagavond in Gouda tussen Widex GZC Donk en Polar Bears, waar zowel de heren als de dames tegen elkaar speelden, werden de overwinningen eerlijk verdeeld. De dames van Polar Bears waren eerst met 6-8 de betere van de Goudse ploeg, daarna kwamen de heren van GZC Donk als overwinnaar uit de clash met dezelfde cijfers: 8-6.

Daarmee gaan de heren van de Goudse ploeg over Polar Bears heen naar de derde plek. Eelco Wagenaar, de doelman van de Edese ploeg kreeg in de slotfase nog een UMV vanwege commentaar op de leiding. In de top van de Eredivisie maakten AZC en UZSC verder geen fouten. De Alphense ploeg versloeg Het Ravijn - dat lang bij kon blijven - uiteindelijk met 10-5. UZSC had weinig moeite met ZPB H&L Productions getuige de 11-4 winst.

Zaterdag 24 november
Eredivisie Heren

Widex GZC Donk - Polar Bears 8-6
Periodestanden: 1-2, 2-1, 1-2, 4-1
Doelpuntenmakers GZC Donk: Ton van der Velden 2, Cas Westerwoudt 2, Stan van den Heuvel, Lars Reuten, Yuri Szeles (zie foto), Mees Keuning.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Ruud van der Horst 2, Kas te Riele 2, Sander Roels, Tom de Weerd.

Dames UZSC nieuwe koploper
Naast het duel tussen GZC Donk en Polar Bears stonden in de Eredivisie Dames ook ZVL-1886 - Het Ravijn en UZSC - ZPB H&L Productions op het programma. Het Ravijn versloeg ZVL met een toch opvallend ruim verschil van 4-10. In Utrecht bleef ZPB lang bij de thuisploeg, maar moest zich in de slotfase toch gewonnen geven met 13-10.

Eredivisie Dames

Widex GZC Donk - Polar Bears 6-8
Periodestanden: 0-1, 3-2, 3-4, 0-1
Doelpuntenmakers GZC Donk: Laura van der Graaf 4, Isabella van Toorn, Nomi Stomphorst.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Nienke Vermeer 3, Simone van de Kraats 2, Iris Wolves, Fleurien Bosveld, Luna de Vries.

Bron: waterpolo.nl


Foto: Digitaal Dagblad