Widex GZC Donk heren hebben 100% score na twee wedstrijden

mainImage
Widex GZC Donk heren hebben 100% score na twee wedstrijden

Na drie speelrondes in de Eredivisie Waterpolo heren zijn er vier ploegen nog altijd zonder puntverlies. UZSC en Polar Bears boekten gisteravond hun derde overwinning op rij. In navolging wonnen ook AZC en Widex GZC Donk, en hebben zodoende nog een 100% score na twee wedstrijden.

UZSC versloeg ZV De Ham in Krommenie met 9-15. Bij de Ham scoorden Thomas Glansdorp en Gino de Groot hun eerste doelpunten in de Eredivisie. Polar Bears won opnieuw met een doelpunt verschil. Na eerdere 9-10 en 9-8 overwinningen werd ditmaal ZV De Zaan met miniem verschil verslagen: 7-8. Na één periode hadden de Beren een 0-4 voorsprong te pakken en wisten die vast te houden.

AZC versloeg Schuurman BZC met 10-16. Filip Coric was zes keer trefzeker voor zijn ploeg. GZC Donk won met 11-14 van Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort, in de beginfase gingen de ploegen gelijk op, de Gouwenaars wisten tot een 5-9 ruststand te komen en die opgebouwde marge te behouden. Ook ZVL-1886 won weer, zij het nipt van ZPB H&L Productions. De Leidse ploeg leek in de beginfase al uit te lopen met een 5-2 tussenstand. De Barendrechters gaven zich nog niet gewonnen en bleven tot diep in de slotfase bij. Toen Adam Maklari een minuut voor het einde 12-10 maakte, was de partij gewonnen.

In Rotterdam boekte het Ravijn de eerste overwinning tegen SVH. De ploeg was, na een 5-2 achterstand na één periode spelen, alsnog met 7-9 te sterk voor de nog puntloze Rotterdammers.

Zaterdag 13 oktober
Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - Widex GZC Donk 11-14
Periodestanden: 2-4, 3-5, 4-3, 2-2
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Danny Budding 4, Max van der Werve 3, Jorren Hanselaar 3, Jeroen van Zanten.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Tim Reuten 3, Ton van der Velden 3, Yuri Selez 2, Stan van de Heuvel 2, Quint van de Heuvel 2, Lars Reuten, Cas Westerwoudt (zie foto).

Bron: waterpolo.nl


Foto: Digitaal Dagblad