Waterpoloërs Widex GZC Donk vaster op derde plek

mainImage
Waterpoloërs Widex GZC Donk vaster op derde plek

Het afgelopen weekeinde zijn de laatste waterpolowedstrijden van 2018 gespeeld. De winterstop is aangebroken, tijd voor alle ploegen om de balans op te maken en vooruit te werken naar de tweede seizoenshelft.

Koploper UZSC kroonde zich in Ede tot winterkampioen. De Utrechters stonden halverwege op een 3-7 voorsprong, desondanks werd het in de slotfase nog spannend toen Polar Bears terugkwam tot 8-10. Verder dan dat liet de ploeg het echter niet komen. Nummer twee AZC blijft in het spoor. De landskampioen - waar Andreas Miralis vijf keer scoorde - was met 7-13 ruim te sterk voor ZV De Zaan.

In Leiden boekte Schuurman BZC een knappe 9-11 overwinning op ZVL-1886. De Borculoërs stegen daardoor de vijfde plek in de rangschikking.

Tot slot kreeg 'buurman' Het Ravijn een opvallend ruime nederlaag toegediend door Widex GZC Donk. De ploeg was met maar liefst 5-16 te sterk. Door de winst nestelt de Goudse ploeg zich vaster op de derde plek.

Zaterdag 15 december
Het Ravijn - Widex GZC Donk 5-16
Periodestanden: 1-3, 0-4, 2-4, 2-5
Doelpunten Het Ravijn: Ivar Schilstra, Sander Veltkamp, Laurens-Jan Schothans, Yoran Loos, Emiel Wouters.
Doelpunten Widex GZC Donk: Gyorgy Szeles 3, Stan van den Heuvel 3, Quint van den Heuvel 3, Fabian van Niekerk 2, Cas Westerwoudt 2 (zie frontfoto), Lars Reuten 2, Tim Reuten.


Foto: Digitaal Dagblad