VollinGo hofleverancier Nederlandse (beach)volleybal

mainImage
VollinGo hofleverancier Nederlandse (beach)volleybal

In de Goudse regio staat VollinGo, na ruim 10 jaar succesvolle dames talentenlijn, al langere tijd bekend vanwege het hoge ‘gehalte’ aan talenten en meiden die zich op volleybalgebied snel ontwikkelen.

Maar ook landelijk is er een aantal VollinGo-leden dat het goed doet. Zo speelt Joy Stubbe inmiddels over de hele wereld mee in de wereldtop van het beachvolleybal. En maken dames 1 speelsters Puk Stubbe en Pleun Ypma deel uit van Jong Oranje Beach.

Nu is het de beurt aan de volgende lichtingen. De afgelopen maand hebben er weer diverse selectierondes plaatsgevonden voor een plek in de selecties van seizoen 2018-2019. Drie VollinGo-meiden hebben zich daar in de kijker weten te (beach)volleyballen:


  • Leanne van Vegten, 16 jaar, speelt komend seizoen in D2 – geselecteerd voor Jeugd Oranje Beach*

  • Froukje Stadt, 14 jaar, speelt komend seizoen in MA1 en MB1 – geselecteerd voor pré jeugd oranje en RTC** Rotterdam

  • Ilse Benne, 12 jaar, speelt komend seizoen in D3 en MA1 – geselecteerd voor RTC** Rotterdam


Een mooi rijtje waar de Goudse club supertrots op is.

* Jeugd Oranje Beach is een opleiding voor talentvolle beach- en indoorvolleyballers van 14 tot 19 jaar. Het is de opmaat naar Jong Oranje Beach (parttime of fulltime programma) en heeft een volwaardig programma in de maanden mei t/m augustus.

** RTC = Regionaal Talent Centrum. Het RTC is bedoeld voor jonge, veelbelovende volleyballers/-sters met als uiteindelijk doel opleiden voor Nederlands team. Jonge talenten vanaf 11 tot en met 15 jaar krijgen de kans om samen, onder deskundige leiding, te trainen en beter te worden. Het jaarprogramma bestaat uit 8 maanden (sept t/m april) zaaltraining en 3 maanden (mei t/m augustus) beachtraining. In 2018-2019 zijn er 5 RTC’s in Nederland waarin landelijk in totaal ca. 75 meiden trainen.


Foto: Digitaal Dagblad