VollinGo en Rayer Healthcare slaan handen inéén

mainImage
VollinGo en Rayer Healthcare slaan handen inéén

VollinGo en Rayer Healthcare slaan vanaf het komende volleybalseizoen de handen inéén. Dat betekent dat de eerste twee damesteams van VollinGo gebruik mogen maken van de sport- en fysiotherapie-faciliteiten en deskundige en professionele begeleiding van Rayer Healthcare en Rayer Healthcenter. De samen- en wisselwerking moet VollinGo naar een nog hoger plan brengen en Rayer Healthcare in de picture spelen.

,,We tekenen een overeenkomst voor drie jaar. Als enige tegenprestatie verwachten we prestaties van de dames. En die gaan we samen realiseren en neerzetten. En let wel, de overeenkomst is tussentijds opzegbaar”, vertelden Anthony en Stephan Rayer met een brede glimlach op de gezichten bij de perspresentatie.VollinGo wil vooruit
VollinGo zette in 2009 met de Dames Talentenlijn de eerste stappen om het volleybal in Gouda weer te laten groeien en bloeien. ,,Onze kaas- en stroopwafelstad is van oudsher de thuishaven van veel topvolleybal en vooral ook van veel topvolleybaltalenten. Sommigen zullen zich nog de eredivisie-tijd van Radius in Gouda kunnen herinneren. En die willen we graag terugbrengen in Gouda”, aldus John Stubbe, de ambitieuze hoofdtrainer van de VollinGo-Talentenlijn en coach van dames 1.

Meten en weten
Er is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in meer trainingsuren, betere (opleiding voor) trainers, gestructureerde doorgroei-programma’s, betere onderlinge samenwerking en goed materiaal. Het vrouwelijke vlaggenschip van VollinGo speelt inmiddels eerste divisie, het tweede damesteam speelt promotieklasse. ,,Met Rayer willen en kunnen we de dames naar een nog hoger niveau tillen. Bij Rayer kunnen ze sterker worden en snelheid en explosiviteit verbeteren. Maar bovenal: alles meten. En zodoende weten we hoe het wekelijks en maandelijks met de dames gaat en hoe ver we met ze kunnen gaan. Lijf en geest moeten in balans zijn en klaar zijn voor meer. Dat is de doelstelling voor jezelf, de drive in jouw persoon. Uiteindelijk gaat het team daarvan profiteren ”, doceerde Stubbe voor de groep.

Verschil
Naast conditie, techniek, reactievermogen en spelinzicht kan krachttraining voor volleyballers net het verschil maken in een volleybalwedstrijd. ,,Je moet snel, krachtig en gecoördineerd kunnen reageren op spelsituaties, daarom staan (top)volleyballers erom bekend dat zij actief bezig zijn met krachttraining naast hun normale training”, weet Stubbe.Op de foto: Kirsti Huizinga en Stephan Rayer

Beweegproblematieken
Rayer Healthcare en Healthcenter is sinds april 2016 in Gouda gevestigd aan de Ronsseweg 7. Rayer Healthcare is een toonaangevende zorgorganisatie binnen Nederland en autoriteit en expert op het gebied van beweegproblematieken. ,,Rayer Healthcare en Healthcenter gaan uit van de visie dat een ieder het recht heeft om pijnloos te kunnen bewegen. Beleving van kwaliteit en een resultaatgerichte aanpak op een persoonlijke wijze staat voor Rayer centraal. Een bezoek aan Rayer Healthcare is een beleving van kwaliteit en professionaliteit. VollinGo is hier van harte welkom om kracht en conditie op te doen. Daarmee voorkom je blessures. Wij (onder)steunen jullie graag in een blessurevrij seizoen”, zo nodigde Stephan Rayer de dames van VollinGo uit.

Combi-pakket
De samenwerking is inmiddels ingegaan met intakegesprekken met de dames afzonderlijk. ,,We maken gebruik van het combi-pakket: (kracht)training, fitness en fysiotherapie. En dat alles onder begeleiding van deskundigen van Rayer”, vertelt Kirsti Huizinga, bestuurslid technische zaken/communicatie van VollinGo. ,,Iedere speelster heeft haar persoonlijke doel kunnen aangeven: wat heeft je lichaam nodig en waar wil je zelf aan werken. Van die doelen en wensen maken ze bij Rayer  een individueel programma.”

Bekenden
Daarbij worden de dames van VollinGo begeleid door de ervaren instructeurs Alexander Vroegop en Martin Kortlever, twee bekenden uit de volleybalwereld. Kortlever speelde jarenlang op hoog niveau bij Bouwlust in Rijswijk en Nesselande Zevenhuizen en fungeerde daarna onder meer als krachttrainer bij de Nederlandse volleybalteams, zowel dames als heren. Ook Vroegop was daar krachttrainer en maakte furore in de fitnesswereld. ,,Hard werken, hoofdje erbij en communiceren. Het is een hobby, maar we gaan het wel zo professioneel mogelijk aanpakken”, zette Kortlever de toon.Op de foto vlnr: Alexander Vroegop, Kirsti Huizinga, Stephan Rayer en Martin Kortlever 

Verder mogen de dames van VollinGo bij blessures gebruik maken van de fysiotherapie bij Rayer. Er wordt gezorgd dat de dames snel geholpen kunnen worden. De kosten hiervoor zitten niet in het contract, daarvoor zijn de dames zelf verantwoordelijk. ,,En we zien het: hoe hoger de dames spelen, hoe vaker je fysiotherapie nodig hebt. Volgend jaar gaat dames 1 drie in plaats van twee keer in de week trainen. Dat verhoogt ook de fysieke belasting”, aldus Huizinga.

Fysiotherapeut op de bank
Een ander voordeel van de deal met Rayer is dat Linda Amelink voortaan bij John Stubbe bij de wedstrijden op de bank zit. Amelink is oud-speler en fysiotherapeut bij Rayer Healthcare. Huizinga: ,,Linda kent de club en de speelsters goed. En ze is goed in haar vak.  Fijn haar in de begeleiding te hebben. Al met al is dit voor ons een prachtige set-up en alles onder één dak…”

Op de frontfoto slaan Kirsti Huizinga en Stephan Rayer na het tekenen van de overeenkomst de handen inéén.

 


Foto: Digitaal Dagblad