Teleurstellend EK atletiek Femke Pluim

mainImage
Teleurstellend EK atletiek Femke Pluim

De Goudse atlete Femke Pluim is er niet in geslaagd de finale te bereiken van de Europese kampioenschappen atletiek op het onderdeel polsstokhoogspringen.

Waar 4,45 meter - omdat minder atleten dan beoogd de directe kwalificatie-eis van 4,55 meter slechten - voldoende bleek voor een startbewijs voor de eindstrijd, sprong Pluim niet over 4,35 meter heen. De atlete van het Alphense AAV '36 bleef steken op 4,20 meter. Ze werd gedeeld 24ste in de kwalificaties.

Teleurgesteld
,,Teleurgesteld, dat ten eerste", reageert Pluim op haar EK-optreden. ,,Mijn springen was simpelweg niet constant genoeg om een prestatie van formaat neer te zetten."

De nummer zes van de vorige EK, die geen gelukkig seizoen kent, sprong dit jaar één keer eerder 4,45 meter. ,,Dit is niet wat erin zit", aldus de nationaal recordhouder (4,55 meter) die in 2016 uitkwam op de Olympische Spelen. ,,Maar, raar maar waar: ik heb genoten. Oranje aan, tribunes vol, adrealine kick-hoog. Dat gevoel is mooi en machtig."

De EK vinden deze week plaats in het olympisch stadion in Berlijn (Duitsland).

NK
Pluim ontbrak in juni dit jaar als titelverdediger bij het nationaal kampioen polsstokhoogspringen o
p het Domplein in Utrecht. Daar werden Rutger Koppelaar (met 5,40) en Killiana Heymans (met 4,10) Nederlands kampioen. geworden. Koppelaar was bij 5,00 meter al zeker van de titel, maar vermaakte het publiek nog met wat extra sprongen. Hij kwam tot 5,40.

 


Foto: Digitaal Dagblad