Oranje klopt ook China

mainImage
Oranje klopt ook China

De Nederlandse waterpolosters hebben woensdag ook hun derde wedstrijd in de superfinale van de World League gewonnen. Gastland China werd met 7-10 verslagen. Periodestanden 2-2, 2-5, 2-2, 1-1. Oranje, met de Goudse waterpoloster Sabrina van der Sloot, kon weer leunen op een sterke verdediging. In het tweede kwart kon de ploeg van bondscoach Arno Havenga uitlopen van 2-2 naar 2-5 en 4-7. Dat verschil werd niet meer uit handen gegeven.

Tijdens het toernooi waarin de beste acht landen van de wereld strijden, heeft Nederland de eerste plaats in groep A bereikt. In de kruisfinales levert dat voor donderdag een duel op met de nummer vier uit poule B, Japan. Om 10u30 is dat weer live via ons twitterkanaal te volgen.Bente Rogge (foto: Russell McKinnon)
Bente Rogge (foto: Russell McKinnon)


Havenga was tevreden met het resultaat tegen China. ,,Het was iets lastiger dan dat we gehoopt hadden. We waren zelf iets minder fel. China had ons goed geanalyseerd en we waren zelf wat minder scherp. Zo werd het voor ons best een pittige pot. Door de winst eindigen we bovenaan in de groep en kruisen we morgen met Japan die ik wel minder inschat. Dat is de verdienste van ons resultaat deze poulefase. Maar we moeten ze niet onderschatten, want Japan heeft een aparte speelstijl in vooral hun verdediging. Daar zullen we ons goed op voor moeten bereiden. In aanloop naar die wedstrijd hebben we donderdag eerst nog een kracht- en watertraining. We zijn hier in China natuurlijk om zo hoog mogelijk te eindigen, maar we moeten ons ook voorbereiden op het EK, later deze zomer in Barcelona”.

Woensdag 30 mei
China – Nederland: 7-10
Periodestanden: 2-2, 2-5, 2-2, 1-1
Doelpuntenmakers Nederland: Maud Megens 3, Sabrina van der Sloot 2, Vivian Sevenich 2, Simone van de Kraats (foto boven), Iris Wolves, Dagmar Genee.

Eerdere uitslagen

Maandag 28 mei
Australië - Nederland: 5-7
Periodestanden: 1-2, 1-1, 1-3, 2-1
Doelpuntenmakers Nederland: Sabrina van der Sloot 3, Maud Megens 2, Ilse Koolhaas, Vivian Sevenich.

Dinsdag 29 mei
Spanje – Nederland: 6-7
Periodestanden: 0-2, 2-1, 3-2, 1-2
Doelpuntenmakers Nederland: Maud Megens 3, Sabrina van der Sloot 2, Dagmar Genee, Kitty-Lynn Joustra.

Resterend programma (Nederlandse tijden *)

Donderdag 31 mei
Kwartfinales
09:00 uur Spanje - Rusland
10:30 uur Nederland - Japan
12:00 uur Australië - Verenigde Staten
13:30 uur China - Canada

Vrijdag 1 juni 
Halve finales

Zaterdag 2 juni
Finales

* In China is het 6 uur later dan in Nederland


Stand na dag 3. Nr. 1 speelt morgen tegen nr. 4 en 2 tegen nr. 3.
Stand na dag 3. Nr. 1 speelt morgen tegen nr. 4 en 2 tegen nr. 3.


De wedstrijden zijn live te volgen via een gratis Chinese stream  en via FINAtv (betaald). Via onze twitterpagina verzorgen we live updates.

Foto: FINA/ Russell McKinnon


Oranje in voorbereiding op China (Foto: waterpolodames)
Oranje in voorbereiding op China (Foto: waterpolodames)


 


Foto: Digitaal Dagblad