NK Masters bij Atletiek Vereniging Gouda

mainImage
NK Masters bij Atletiek Vereniging Gouda

De beste Nederlandse atleten van 35 jaar en ouder komen in het weekeinde van 1, 2 en 3 juni naar de Atletiek Vereniging Gouda om te strijden om het Nederlands Kampioenschap atletiek voor masters.

In deze drie dagen strijden meer dan 500 masteratleten vanaf 35 jaar per leeftijdscategorie op tal van loop- en technische onderdelen om de titel Nederlands Kampioen 2018.

AV Gouda houdt dit jaar voor de tweede keer op rij dit unieke atletiekevenement op haar accommodatie in het Groenhovenpark in Gouda. De atletiekvereniging AV Gouda mocht dat vorig jaar en mag dat het komende jaar ook weer doen. Dat heeft de atletiekbond de AV Gouda toegezegd.

Masters zijn atleten van 35 jaar en ouder. De atleten zijn verdeeld in leeftijdsgroepen van steeds 5 jaar. De oudste deelnemer is 81 jaar. Ruim 500 goedgetrainde atleten zullen van start gaan op bijna duizend individuele onderdelen. Van sprint tot hordenlopen en steeplechase, van verspringen tot hoogspringen, en van kogelstoten tot speerwerpen.

Er zullen ongeveer 150 vrijwilligers, vooral uit Gouda en omgeving, in touw zijn om het kampioenschap mogelijk te maken. En als je bedenkt dat elke atleet gemiddeld twee supporters meeneemt, komt er in het eerste weekeinde van juni een gezellig en groot gezelschap bij de AV Gouda langs.

De Goudse club heeft de nodige ervaring met het houden van grote evenementen. Zo had de AV Gouda al eerder het NK 10.000 meter, het Nationaal Evenement voor verstandelijk gehandicapten en het NK Veldlopen op en rond haar accommodatie.

PROGRAMMA
Vrijdag:
15u00 Start wedstrijd met het onderdeel kogelslingeren
17 en 17u30  Kidsrun
18u15 Officiële opening
18u30 Start overige onderdelen; wedstrijd tot circa 22u15

Zaterdag
Wedstrijd vanaf 10 tot circa 18u00

Zondag
Wedstrijd vanaf 10 tot circa 17u00

Voor meer informatie kijk op nkmasters.nl

 

 


Foto: Digitaal Dagblad