Gouds Dagblad | Martijn Klaasse wint Halve Marathon Gouda

Martijn Klaasse wint Halve Marathon Gouda

mainImage

De eerste editie van de Halve Marathon Gouda is zondag in allerlei opzichten uitgelopen op een groot succes. Het prachtige en zonnige herfstweer zat mee en was zeer uitnodigend voor de vele toeschouwers om langs de kant de lopers aan te moedigen, de organisatie had een mooi parcours uitgezet en er waren op voorhand veel deelnemers.

Aan het evenement deden 600 lopers. Voor de 10-kilometerloop hadden zich 250 atleten ingeschreven. Voor kinderen was er een kidsrun. Ruim twee weken voor het evenement waren alle startbewijzen uitverkocht. Op social media werden diverse oproepen gedaan door lopers die een startbewijs van iemand wilden overnemen om zo ook nog mee te kunnen doen.

Martijn Klaasse uit Gouda schreef de eerste marathon van Gouda op zijn naam in een tijd van 1.15.24. Hij bleef daarmee stadgenoot Pascal van Norden (1.17.05) ruim voor. Bij de dames zegevierde Serena van Ramele uit 's Gravenhage. Zij finishte in 1.25.30. Laatste dame was Morena Lekatompessy uit Moordrecht in een tijd van 2.38.03. Klik hier voor de uitslagen.

Route Halve Marathon Gouda
De start en finish was bij sporthal De Zebra op de Goejanverwelledijk ter hoogte van het rugbyveld. De route van de eerste editie liep door het Goudse Hout en het Reeuwijkse plassengebied.

 

 


Foto: Raymond Aarsman