mainImage

KNVB rekent op finale Nations League in Rotterdam en Enschede

25 september 2022, 23:28 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De Nederlandse voetbalbond KNVB gaat ervan uit dat het volgend jaar de finaleronde van de Nations League mag organiseren. De beoogde speelsteden zijn Rotterdam (De Kuip) en Enschede (Grolsch Veste). De Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en het Philips-stadion van PSV in Eindhoven zijn vanwege andere evenementen niet beschikbaar in juni 2023.

Formeel moet de Europese voetbalbond UEFA de organisatie nog toewijzen aan Nederland. Dat gebeurt in januari. De KNVB rekent er echter op dat het de organisatie krijgt nu Oranje zich heeft geplaatst voor de zogeheten Final Four. De drie andere landen in de poule van het Nederlands elftal (België, Polen en Wales) hadden zich ook kandidaat gesteld, maar zij wisten zich niet te kwalificeren voor het finaletoernooi met de vier groepswinnaars.

Kroatië heeft zich als winnaar van groep 1 ook geplaatst. Maandag wordt bekend welke landen uit groep 2 en 3 naar de Final Four komen.

De KNVB voert "constructief overleg" met De Kuip en de Grolsch Veste als speellocaties en ook met de gemeenten Rotterdam en Enschede. De halve finales van het toernooi zijn op woensdag 14 en donderdag 15 juni, de finale op zondag 18 juni. Het Nederlands elftal haalde bij de eerste editie van de Nations League in 2018-2019 de finale, waarin het verloor van gastland Portugal.

De Nederlandse voetbalbond heeft zich samen met België en Duitsland ook kandidaat gesteld voor de organisatie van het WK voor vrouwen in 2027.


Door: ANP | Foto: OrangePictures