Jongens GZC DONK winnen NK-titel onder 15 jaar

mainImage
Jongens GZC DONK winnen NK-titel onder 15 jaar

De Nederlandse kampioenschappen voor jongens onder de vijftien jaar werden dit weekend weer gehouden door Polar Bears in zwembad de Peppel in Ede. Daarbij kwamen de jongens van Widex GZC Donk uiteindelijk als winnaar en Nederlands kampioen boven drijven.

Het team van Ab van den Heuvel was het hele seizoen al onverslagen. En wat een druk ligt er dan op de schouders van deze jongens...  Maar ze deden het weer, onverslagen de finale in tegen Polar Bears uit Ede. Maar ook deze finale werd met 8-13 gewonnen.

Echte kampioenen dus. Het team bestaat uit het team: Bendt Fonteine (K), Ralf Tromp, Rinse van Herk, Jasper Mulder, Stan Kruijssen, Yannick Aarts, Ralph Slingerland, Mart van der Weijden, Jonno van den Broek, Tijs Schouwerwou en Erik Griffioen. En de coach is Ab van den Heuvel.

Zaterdag werden de C-jongens van de thuisploeg en WIDEX GZC Donk overtuigend winnaar in hun poule. De spanning zat meer in de strijd om de tweede plaats. De Zaan en ZVL-1886 speelden een gelijkopgaande strijd die in de laatste tien seconden met een penalty in het voordeel van de Leidse ploeg werd beslist.

In de andere poule vochten het Ravijn en PSV Waterpolo om de tweede plek. Tot de helft ging het gelijk op en na de helft liep PSV uit naar een duidelijke overwinning.

De eerste halve finale op zondag ging tussen Polar Bears en PSV. Na een stroeve start liep Polar Bears uit naar een ruime overwinning.
De andere halve finale was tussen GZC Donk en ZVL-1886. Ook hier hielden de ploegen elkaar lang in evenwicht op en pas na het derde part bouwde de Goudse ploeg aan de overwinning.

Het duel om de vijfde en zesde plaats werd door de Zaan gewonnen.
De strijd om het brons had een spannende ontknoping. Op een gegeven moment leek het beslist toen PSV met 8-3 voorstond. ZVL-1886 kwam spectaculair terug en nam zelfs nog een voorsprong, maar PSV trok de stand in de laatste vijf seconden gelijk. Strafworpen brachten de beslissing in het voordeel van PSV.


In de finale tussen Polar Bears en GZC Donk startte Polar Bears fel en liep uit naar een 3-0 voorsprong. GZC Donk kwam terug tot 4-4, bouwde daarna de voorsprong gestaag uit en won de finale met 8-13. Een terechte kampioen.
Topscoorder van het toernooi werd Mart van der Weijden van GZC Donk (foto onder, midden). Beste keeper werd Sander Berkenbosch (links) en beste speler Lars ten Broek. Beide van Polar Bears.
Individuele prijswinnaars


Foto: Gunnink fotografie
Uitslagen van de finales

Bron: waterpolo.nl / Polar Bears en Widex GZC Donk


Foto: Digitaal Dagblad