Heren Widex GZC Donk verder in beker

mainImage
Heren Widex GZC Donk verder in beker

De returns van de openingsronde in de KNZB-Beker leverden opnieuw vuurwerk op, toch bleven de echt grote verrassingen uit.

Het bekertoernooi moet het verder stellen zonder UZSC. Net als vorig seizoen werd de ploeg uitgeschakeld door Widex GZC Donk. Na de eerdere 5-6 winst voor GZC Donk eindigde het nu in 6-6. Zo vond de bekerwinnaar van twee seizoenen geleden dit keer al zijn waterloo in de eerste ronde.
Het toernooi van titelverdediger AZC hing heel even aan een zijden draadje bij een 8-10 achterstand tegen ZV De Zaan. De Alphenaren hadden de heenwedstrijd met 6-9 gewonnen. De schade bleef beperkt, desondanks verloor de ploeg voor het eerst dit seizoen: 11-12. Voor Schuurman BZC was de kwartfinale zelfs enige tijd uit zicht, na één periode keek de ploeg tegen een 0-4 achterstand tegen PSV aan, die lang bleef doorsudderen. In een ontketende laatste periode ging het erop en erover bij de Eindhovense ploeg en zegevierde alsnog met 10-8, genoeg na de eerdere 11-13 overwinning van zaterdag.

In Amersfoort gaf ZV De Ham zijn uitstekende optreden van een dag eerder een passend vervolg zo leek. Na de 19-11 winst stevende het opnieuw af op een overwinning. Na drie periodes leidde de ploeg met 4-8, in de laatste periode kreeg het vervolgens maar liefst zeven doelpunten tegen en wisten zelf niet meer scoren. Ondanks de 11-8 nederlaag was het genoeg voor een plek in de kwartfinale.

Eersteklasser Waterpolo Den Haag kon zijn stunt tegen ZPB H&L Productions niet nog een keer herhalen. In de eerste periode poetste ZPB de 7-8 nederlaag al weg met een 3-7 voorsprong. De Barendrechters breidde die voorsprong vervolgens soepel uit en herstelden zich zodoende van de eerdere nederlaag. Andere eersteklasser OZ&PC had opnieuw weinig in te brengen tegen Polar Bears. De beren, die internationals Ruud van der Horst en Eelco Wagenaar konden sparen, zegevierden met 20-9, ruimschoots genoeg na de eerdere 10-22 overwinning een dag eerder.

Ook Het Ravijn zien we niet meer terug. De Nijverdallers verloren met 8-7 bij ZVL-1886, dat eerder al met 6-8 won.

De loting voor de volgende ronde van de KNZB-Beker en de ManMeer!-Cup is woensdag 31 oktober om 13u00 op het KNZB-bondsbureau en is vrij toegankelijk.


Foto: Digitaal Dagblad