GZV Watergras speelt voorlopig geen landelijk zaalvoetbal meer

mainImage
GZV Watergras speelt voorlopig geen landelijk zaalvoetbal meer

Het bestuur van GZV Watergras heeft besloten om het eerste team terug te trekken uit de landelijke Eerste Divisie Zaalvoetbal.


De combinatie van tegenvallende inkomsten van sponsoring, het werven van onvoldoende nieuwe sponsors, de kosten van het spelen in de Eerste divisie KNVB en het niet doorgaan van een eigen sporthal met de benodigde faciliteiten, heeft het bestuur doen besluiten dat landelijk zaalvoetballen op dit moment niet verstandig is.


,,Er is het afgelopen jaar hard gewerkt om sponsors te werven teneinde een financieel sterkere basis te creëren voor het komende seizoen. Dat is helaas niet gelukt, waardoor het bestuur niet anders heeft kunnen besluiten dan ons eerste team terug te trekken om geen verdere financiële risico's te nemen en het voortbestaan van een al 40 jaar oude vereniging niet in gevaar te brengen", aldus het bestuur.


GZV Watergras staat voor onbelemmerd en onbekommerd zaalvoetballen voor al haar circa 200 leden. ,,Het spelen van landelijk zaalvoetbal zou in de huidige situatie die kernwaarden in de waagschaal stellen. Wij danken iedereen die onze vereniging de afgelopen jaren gesteund heeft in de ambitie om landelijk zaalvoetbal mogelijk te maken. Wij danken ook de staf en alle spelers van afgelopen seizoen voor hun inzet en wensen hen veel sportief succes. Wanneer zich in de toekomst een mogelijkheid voordoet om verantwoord landelijk zaalvoetbal te gaan spelen, dan brengt GZV Watergras dit graag weer naar Gouda toe", zo schrijft het bestuur GZV Watergras op haar site.


Foto: Digitaal Dagblad