GSV op de fiets naar voetbalveld Gouderak

9 December 2019, 11:06 uur
GSV

GSV heeft een belangrijke overwinning geboekt uit bij Gouderak: 1-4. Het team van trainer Dick Vleggeert lijkt steeds beter op elkaar ingespeeld te raken en pakken voor de vierde maal op rij de winst.

En uiteraard gingen de meeste GSV-spelers gewoon weer op de fiets! Over de winderige en lange dijk richting de velden van Gouderak.

Na zware regenval op de vrijdag was het nog even afwachten of de wedstrijd wel door zou gaan. De wind die over de Kattendijk raasde, zorgde ervoor dat het veld goedgekeurd was. Voor de wedstrijd werden er twee andere wedstrijden gespeeld en dit deed het veld geen goed. Ook had GSV geen keeper tot zijn beschikking. De een op vakantie, de ander geblesseerd. Gelukkig stelde rechtsbuiten Zakaria Azaaj voor om op doel te staan.

Vergoed
Het begin van de wedstrijd was voor GSV. Ondanks het slechte veld probeerde de ploeg de bal rond te tikken en tot kansen te komen. In de 15e minuut kreeg Hans Vergoed op de hoek van de zestienmeter een vrije trap. De keeper van Gouderak stond niet helemaal goed en Vergoed maakte daar knap gebruik van door de bal in de korte hoek te schieten: 0-1. Kort daarna werd Sven de Jong na een goede individuele actie naar de grond gehaald in de zestien. Dennis Jongenelen ontfermde zich over de bal en schoot onberispelijk binnen: 0-2. GSV speelde tot de 30e minuut sterk en creëerde veel kansen. Het spel van GSV werd het laatste kwartier wat slordiger en Gouderak kwam er vaker uit. Dit leidde niet tot grote kansen maar uiteindelijk viel toch de 1-2. Het eerste schot op doel van Gouderak vloog er direct in. Tot de rust was het nog enigszins billenknijpen met een paar gevaarlijke ballen op de kopsterke spits.

Na de rust liet Gouderak zien dat het zich niet gewonnen gaf. Met hoge druk werd geprobeerd het spel van GSV te ontwrichten. Gelukkig voor GSV was daar Sven de Jong. De spits die ijzersterk speelde zorgde kort na de rust voor de 1-3. GSV gaf weinig tot niks weg en stond positioneel keer op keer goed opgesteld. Gouderak probeerde met een extra spits nog wat te bewerkstelligen maar tevergeefs. Op een paar afstandschoten na is GSV niet in verlegenheid gebracht. Een snel genomen vrije trap op Henos belandde via Borg voor de voeten van Akoub: 1-4.

Vreugde
De vreugde bij de spelers van GSV was groot. De vierde overwinning op rij is een feit. Door puntverlies van Moerkapelle staat GSV nu stevig op de vijfde plek. De spelers gaan elkaar beter kennen en de wekelijkse roulaties zorgen niet voor onrust. Charaf Akoub: “Je ziet dat de wilskracht binnen het elftal groot is. Ik probeer met mijn werkethiek en mentaliteit een voorbeeld te zijn binnen het elftal. In mijn beleving hebben we ons plafond nog niet bereikt en kunnen we dit seizoen verrassen. Ik was blij dat mijn maatje Zakaria zichzelf opofferde om op doel te staan vandaag. Ik weet hoe graag hij wil voetballen. Het siert hem dat hij zichzelf wegcijfert voor het collectief’.

Koploper
Volgende week wacht koploper Floreant. Zonder punten te hebben verspeeld staan zij glansrijk bovenaan. Wanneer GSV erin slaagt om Floreant tot het eerste puntverlies te dwingen, wordt de competitie nog enigszins spannend. Zo niet, lijkt Floreant al af te stevenen op het kampioenschap. Voor GSV wederom een belangrijke pot om hoger op de lijst te komen.