Gouda Warriors zesde in KNRM West Coast Challenge

mainImage
Gouda Warriors zesde in KNRM West Coast Challenge

80 Deelnemers streden op zaterdag 8 december aan de KNRM West Coast Challenge langs de Zuid- en Noord-Hollandse kust. Gezandstraald maar soms ook ondersteund door een stormachtige westenwind en af en toe geteisterd door regenval. Ondanks de pittige omstandigheden waren er slechts twee sololopers op de hele afstand en één team op de hele afstand die finishplaats Den Helder niet wisten te bereiken. Alle andere teams en sololopers slaagden daar in, en sommigen zelfs met verbazend gemak.

130 kilometer
Op de volledige afstand van 130 kilmeter stonden 14 teams en maar liefst 7 dappere sololopers aan de start. Team MudSweatTrails bestaande uit Marc Weening en Diederick Calkoen liet er vanaf de start geen twijfel over bestaan wie de sterksten waren. Met een offensieve wisselstrategie hielden ze ook in het tweede deel van het parcours de gang erin en finishten in de (gezien de omstandigheden) knappe tijd van 10.11.57. Op eerbiedwaardige afstand volgden team TAG in 10.49.03 en team Stefra in 11.16.35. De Gouda Warriors, bestaande uit Pascal van Norden en Shane ter Hennepe, eindigde als zesde in een tijd van 12.27.10.

https://goudsdagblad.nl/gouda-warriors-lopen-fietsen-van-hoek-van-holland-naar-den-helder/

Maar de grootste prestatie van de dag werd geleverd bij de sololopers. Als enige dame wist Irene Kinnegim niet alleen alle heren voor te blijven, maar ze deed dat ook nog eens in een tijd van 11.05.14 waarmee ze als derde overall eindigde. Bas Haasnoot en Mark van Hoorn eindigden op een kleine twee uur van WCC-koningin Irene als tweede en derde.

62 kilometer
Op de halve afstand die van Velsen-Noord naar Den Helder voerde won team Orange Clover (Sjors Rikken en Vladimir Lopes Cardoso) met overmacht. Ondanks een korte dwaaltocht door Den Helder waren ze in 4.56.10 bij de finish. Woutlopers Team 3 eindigde als tweede en team Finishen is winnen bleek na een felle eindsprint goed voor de derde plaats. Op de halve afstand vijf sololopers die allemaal de eindstreep bereikten. Hier was Peter Freriks in een knappe tijd van 5.50.03 duidelijk de sterkste. Jurre Onrust eindigde als tweede en Roelof Salomons was derde

Klik hier voor de volledige uitslagen.

De organisatie van de KNRM West Coast Challenge dankt alle deelnemers, supporters en vooral de vele vrijwilligers voor hun inzet voor een zeer geslaagde tiende editie van dit unieke evenement. De financiële opbrengst voor de KNRM zal komende week bekend worden gemaakt. In 2015 werd een record-opbrengst binnengehaald van 16.500 euro.


Foto: Digitaal Dagblad