Geen eremetaal ju jitsuka’s Den Edel Gouda NL

mainImage
Geen eremetaal ju jitsuka’s Den Edel Gouda NL

De vier Fighting ju jitsuka’s van Den Edel Gouda NL keerden afgelopen weekend zonder eremetaal huiswaarts vanuit het Italiaanse Bologna, waar de Europese kampioenschappen -18/-21 jaar gehouden werden.

Liam Rietbroek (-66kg tot 18jr) won in de eerste ronde met 12-10 van Polen. Ook de twee ronde werd winnend afgesloten. In de kwartfinale verwees Belmir uit België Liam naar de herkansingsrondes, waar na verlenging nipt werd verloren van Griekenland.

Ook Max Schulenklopper (-81kg tot 18jr) ging goed van start en won in de eerste ronde van een Sloveen (12-9) In de kwartfinale werd Max door de nummer drie van de wereld Künich (RUS) naar de herkansingsrondes verwezen. Hier werd tegen Italië na een spannende strijd verloren met 1 punt verschil (12-11). Zowel Liam als Max waren nog een speelronde verwijderd van de bronzen finale en eindigden bij hun debuut op een Europees kampioenschap, beide op een knappe 9de plaats.

Caitlin Schillevoort ( -70kg tot 18jr) en Tom Olde Heuvelt (-62kg tot 21 jr) wisten tijdens hun debuut op het EK helaas geen wedstrijd te winnen en werden na twee verliespartijen uitgeschakeld.

Team NL eindigde in het medailleklassement op een mooie 6de plaats door het behalen van maar liefst 5 keer goud, 2 keer zilver en 1 keer brons.


Foto: Digitaal Dagblad