Eerste trainingskamp voor Rico Speksnijder

mainImage
Eerste trainingskamp voor Rico Speksnijder

Het gaat goed met de voetbalcarrière van het Goudse voetbaltalent Rico Speksnijder. Bij Feyenoord zijn ze lovend over technische en tactische kwaliteiten van de jonge Goudse middenvelder. Rico is inmiddels bezig aan zijn zesde seizoen bij Feyenoord waar hij in de jeugd onder 14 jaar speelt onder zijn nieuwe trainer Davey van de Berg. Ook is de jonge Gouwenaar geselecteerd voor de KNVB landelijke groep jongens onder 14 jaar. Op de koop toe tekende hij vorig seizoen een mooi sponsorcontract bij Nike.

Gouds Dagblad volgt de ontwikkelingen en verrichtingen van Rico nauwlettend en op de voet. Na een korte vakantie is het seizoen 2018/2019 voor het Goudse voetbaltalent al weer begonnen. Deze week stond een zwaar trainingskamp in Zeist en een internationale uitwedstrijd op het programma. Hieronder het verslag van Rico's trainingskamp. Uiteraard van de hand en geest van Rico zelf.

Deze week was ik van donderdag  tot en met zaterdag op mijn eerste trainingskamp. Een leuke spannende en drukke week.

Maandag en dinsdag gewoon getraind en woensdag was ik lekker vrij van training. Donderdagochtend om half tien moest ik melden op Varkenoord voor het trainingskamp in Zeist.

Om tien uur vertrokken we met het hele team naar Zeist. In de bus was het erg gezellig en had ik nog geen idee wat ik kon verwachten van deze reis.

Eenmaal aangekomen in Zeist kregen we te horen van de trainer bij wie we op de kamer sliepen (we slapen per twee op een kamer). Gelukkig kan iedereen het wel goed met elkaar vinden, dus dat was geen probleem.

Eenmaal alle spullen in de kamers gezet, zijn we lekker gaan zwemmen met het hele team. Na het zwemmen ben ik naar mijn kamer gegaan en moesten we omkleden om te gaan trainen.

We trainen op positiespel, afwerken, pass en trap... en partijen. De focus ligt op het vrijlopen om aan de bal te kunnen komen en in de omschakeling. De training duurt ongeveer twee uur en twee keer in de week een half uur looptraining die zeer zwaar is.

Nadat we een stevige training hadden gedaan lekker gedoucht en zijn we lekker gaan eten: ik had rijst met kip. Na het eten hebben we met zijn allen naar de wedstrijd van Feyenoord gekeken. Tja, daar zal ik maar niets over schrijven...

In de avond hadden we wat vrije tijd en daarna ben ik lekker gaan slapen.

Vrijdag hebben we lekker ontbeten en kregen we daarna mentale les die ongeveer vier uur duurde.

In de middag hebben we weer lekker getraind om ons klaar te maken voor de wedstrijd tegen  RSCA Anderlecht in België op zaterdag.

In de avond lekker op tijd naar bed gegaan om fit te zijn voor de wedstrijd.

Zaterdagochtend zijn we om 10u30 in de bus gestapt om naar Anderlecht te rijden. Helaas stond er veel file en was het druk onderweg en kwamen we pas rond 14u00 aan.

Had wel lekker veel tijd om mijn eigen voor te bereiden op de wedstrijd.

Trainer Davey van de Berg vertelt ons in de kleedkamer hoe hij wil dat er gespeeld gaat worden (punt naar voren of juist naar achter). Ook geeft hij aan waar we voor moeten oppassen bij de tegenstander. Na de wedstrijd krijgen we dan ook te horen wat er goed is gegaan en wat er niet goed is gegaan.

Heb Davey in O12 ook als trainer gehad en ik vind het een fijne trainer.

Eenmaal omgekleed en nog iets te hebben gegeten, zijn we begonnen aan de wedstrijd. Het was zoals altijd best spannend en fysiek zwaar. We hebben na 3x 25 minuten gewonnen met 1-3. Ik vond dat ik goed speelde en heb er een assist aan overgehouden.

Na de wedstrijd ben ik weer met mijn ouders terug gereden naar huis waar ik lekker heb geslapen in mijn eigen bed.

Al met al was dit trainingskamp een leuke en leerzame ervaring.

Volg mij op instagram en facebook en bekijk mijn website via www.ricospeksnijder.nl


| Foto: Digitaal Dagblad