Cool... zwemmen in de Goudse grachten

mainImage
Cool... zwemmen in de Goudse grachten

Zwemmen in de Goudse Singels en de Museumhaven. Op zondagmiddag 9 september vindt de tweede editie van de Goudse SingelS Swim 'GO SSSwimmm!' plaats.

Go SSSwimmm! bestaat uit zwemtochten over 500, 1.000 en 3.000 meter. Deelnemers kunnen de kolossaliteit van kaasstad Gouda vanuit de singels ervaren. Ze zwemmen langs oude kaaspakhuizen, de Lichtfabriek, De Kleischuur, de Garenspinnerij, molen De Roode Leeuw en onder eeuwenoude bruggen door.De start van alle afstanden is in de historische Museumhaven met de Mallegatsluis, het IJsselhuis en Werfhuis. Aanvang 12u00. Vanaf dat moment verzamelen de eerste zwemmers zich om vooraf al voorpret te beleven en hun badmuts op te halen.

De race over 3.000 meter start tussen 13u00 en 13u15 voert vanaf de Mallegatsluis langs De Kleischuur, StudioGonz en So What via Turfsingel naar de Kattensingel.

Daar wordt gedraaid net voor de Kleiwegbrug en terug gezwommen naar de finish bij de Mallegatsluis. Je wordt daarbij aangemoedigd door een kleine 2.000 (!) toeschouwers als het weer net zo mooi is als tijdens de eerste editie.

En als je goed om je heen kijkt zie je wellicht ook wethouder Michiel Bunnik in het water drijven. Hij heeft toegezegd mee te doen.

De 1.000 meter start om 15u00 bij de Museumhaven en voert richting De Kleischuur, waar gekeerd wordt. Ook voor deze afstand ligt de finish in de Museumhaven. De (eerste) race over de kortste afstand (500 meter) start rond 15u45/16u00.

Kosten incl. badmuts en sportdrank: 1.000 meter €20,- en 3.000 meter €25,-. Voor meer informatie mail naar info@goudasport.nl of zie facebook.com/goudasport. Na-inschrijven kan tot een uur voor de wedstrijd waaraan je wilt meedoen (3 of 1 kilometer of 500 meter) en kost 5 euro extra.

Op de frontfoto Andy Koolmees, de drijvende kracht achter het zwemevenement.


Foto: Digitaal Dagblad