Aanhoudend warm en onstabiel lenteweer

mainImage
Aanhoudend warm en onstabiel lenteweer

Het blijft voorlopig (vrij) warm voor de tijd van het jaar. Vanaf dinsdag krijgt een lagedrukgebied meer grip op ons weer!

Maandag start de daglichtperiode met lage bewolking. Lokaal kan een mistbank voorkomen, deze zal vrij spoedig oplossen door een toename van de wind en een snel oplopende temperatuur en lage bewolking. Vanuit een zuidoostelijke richting klaart het gedurende de ochtend soms even op en gaat met name in de middag de zon af en toe schijnen. Er waait een matige noordoostenwind (3 Beaufort). De maximumtemperatuur varieert van 18 graden Celsius in het Reeuwijkse plassengebied tot 20 graden Celsius in het centrum van Gouda.

Vanavond neemt de kans op regenbuien geleidelijk toe. De grootste kans op regenbuien is in de tweede helft van maandagavond en in de eerste helft van de nacht naar dinsdag. De nacht naar dinsdag verloopt zeer zacht met minima van om en nabij 11 graden Celsius in de Goudse regio. De naar zuidoost draaiende wind is over het algemeen zwak, windkracht 2 Beaufort.

Dinsdag heeft een lagedrukgebied, met kern ten zuidwesten van ons land, veel invloed op ons weerbeeld. Het gevolg is dat er enkele regenbuien gaan vallen. Deze regenbuien gaan van zuidoost naar noordwest over het Groene Hartgebied trekken. Tussen de regenbuien door zien we soms ook de zon even. Het wordt circa 18 graden Celsius. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

In de loop van de avond van dinsdagavond neemt de wind in kracht af. Aan het eind van dinsdagavond en aan het begin van de nacht naar woensdag is er zelfs sprake van een tijdelijke windstilte. De buienkans blijft tot zeker het eind van de nacht aanhouden, maar gelukkig  is het meestentijds droog.

Woensdag is er een afwisseling van zon, stapelwolken en een enkele regenbui in de avond. Met 19 graden Celsius blijft het warm voor medio april. Normaal is een maximumtemperatuur van 13 graden Celsius. De wind is aan het begin van de daglichtperiode zuidelijk, maar draait/ruimt later op de dag naar oostelijke richtingen. De windsterkte is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Donderdag en vrijdag is het overwegend bewolkt en valt er regelmatig een bui. Het blijft warm voor de tijd van het jaar met minima rond 11 graden Celsius en maxima van om en nabij 17 graden Celsius. Normaal liggen de minima rond 4 graden Celsius en de maxima rond 12 graden Celsius. Gemiddeld blijven we dan zo'n 6 graden boven het langjarig gemiddelde (1980-2010)! De wind is overwegend zuidelijk, op donderdag draait/krimpt de wind tijdelijk naar oostelijke richtingen.

Volgend weekend is het op zaterdag vrij zonnig en is er op zondag over het algemeen veel bewolking boven de Goudse regio waarneembaar. De middagtemperaturen liggen tussen 20 en 22 graden Celsius. De wind waait hoogstwaarschijnlijk zwak uit oostelijke richtingen.

Ook na volgend weekend blijft het enkele graden te warm voor de tijd van het jaar! De bewolking heeft dan een overheersend karakter, maar de zon laat zich ook nu en dan zien. De wind waait uit richtingen tussen zuid en west. De windsterkte is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort. Op woensdag neemt de wind in de loop van de dag mogelijk toe naar vrij krachtig.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad