Aafke van Leeuwen kan wereldtitel niet prolongeren

mainImage
Aafke van Leeuwen kan wereldtitel niet prolongeren

Aafke van Leeuwen is er het afgelopen weekend tijdens het WK ju jitsu in Malmö (Zweden) niet in geslaagd haar wereldtitel te prolongeren. Van Leeuwen, verloor bij de dames -70kg in de eerste ronde van Lakubova (RUS), waardoor zij geen kans meer maakte op titelprolongatie.

Vervolgens kon niets of niemand de tweevoudig wereldkampioene Lakubova meer afhouden van het veroveren van haar 6e(!) WK seniors medaille. Eerst werd hiervoor achtereenvolgens gewonnen van Marcantoni uit Italië en Paizi uit Griekenland. In de finale om het BRONS knokte Van Leeuwen zich langs de Deense Tanzer en werd derde van de wereld.

Chabeli Arenberg Peeters
Chabeli Arenberg Peeters (23) werd tijdens het WK ju jitsu in Malmö (Zweden) bij de dames -55kg tweede van de wereld. In de eerste ronde rekende de Haagse topsporter van Den Edel Gouda NL met full ippon af met Arosemena uit Panama. Vervolgens wordt in de Q-finale Hamberg uit Zweden met 9-8 verslagen. De halve finale, tegen de nr. 1 op de wereldranglijst Rebekka Dahl (DEN), wint Chabeli door zeer sterk tactisch spel na een spannende strijd met 10-09.In haar eerste WK finale ooit moest ze het opnemen tegen Licai Pourtoi (BEL). Waar vorig jaar in Colombia WK brons in de wacht werd gesleept kreeg ze nu, na een mooie en zeer spannende strijd dik verdiend het zilver omgehangen.

Donny Donker (9e), Boy Vogelzang (7e) , en Ecco van der Veer (9e) wisten tijdens dit WK helaas geen medaille te bemachtigen in het zeer sterk bezette deelnemersveld.


Foto: Digitaal Dagblad