320 deelnemers bij Kaasstadtoernooi Ad Astra

15 August 2019, 11:15 uur
Sport
mainImage
Toernooileider Frits Straver (tweede van links) vormt samen Monique Jorna, Charissa Erkens-Bruins, Niels Maseland, Mark Sanne en Ank Simons (vlnr) de Open Toernooi Commissie van Ad Astra.

Maar liefst 320 tenniss(t)ers nemen vanaf zaterdag 17 augustus deel aan het Kaasstad Open Tennistoernooi van Ad Astra. En daar blijven na schifting in spannende tennispartijen op de finaledag, op zondag 25 augustus, de sterksten per categorie van over.

"Qua deelnemers-aantal is het Ad Astra Open Kaasstad-tennistoernooi het grootste open toernooi van de Goudse tennisverenigingen", stelt Frits Straver namens de wedstrijdleiding. "We hebben meer inschrijvingen dan vorig jaar, ondanks dat er nog een paar weken schoolvakanties zijn. Waarvan we dachten dat we moesten rekenen op wat minder aanmeldingen dan in 2018. Maar zie: 320 inschrijvingen. En daarmee zijn we zeer tevreden..."

De deelnemers aan de feestelijk 30e editie van het Ad Astra Open Kaasstadtoernooi zijn naast Gouda afkomstig uit de Goudse regio. "Het toernooi kenmerkt zich door een groot en gevarieerd deelnemersveld", zegt Straver.

Nieuw
De hoogste categorie is 'drie', de laagste categorie is 'acht'. ''Er is nu ook een categorie 8. Dat is nieuw ten opzichte van voorgaande jaren. Er zijn toch 28 koppels die zich daarvoor hebben opgegeven. Zowel nieuwe koppels als koppels die voorheen uitkwamen in categorie 7. In totaal komen we daarmee uit op 230 wedstrijden. Het is altijd mooi om te zien dat er met zoveel passie, inzet en enthousiame wordt gespeeld. Op alle niveau's", geniet Straver al voordat de eerste bal is geslagen.

Meer te bieden
Uiteraard heeft Ad Astra tijdens haar Open Tennistoernooi meer te bieden dan spannende tenniswedstrijden:

Dagelijks staat er wat op het menu met het sponsordiner op de woensdag.

Donderdag namiddag zijn de TV opnames door Titan Media voor RTL4.

Vrijdagavond de feestavond met live muziek.

Voor de kinderen is er een springkussen.

De grootse tombola, met fantastische prijzen, op de finaledag.

Weer
"Tja, en dan het weer: daar hebben we geen invloed op. Zoals het er nu naar uitziet wordt het volgende week alleen maar beter. Hoe dan ook, wij hebben er zijn in en gaan er met zijn allen - OTC en vrijwilligers van
Ad Astra - van deze 30e editie weer een geweldig feestje van maken'", zo belooft Straver.