16de Goudse Mijl bij Roei- en Zeilvereniging Gouda

mainImage
16de Goudse Mijl bij Roei- en Zeilvereniging Gouda

Roeiwedstrijd Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ aan de Notaris d’Aumerielaan in Reeuwijk houdt zondag 16 september voor de zestiende keer de zogeheten Goudse Mijl. 76 teams uit verschillende delen van Nederland zullen op de ‘s Gravenbroekse plas in Reeuwijk strijden om de eer en een medaille.

Deze roeiontmoeting met Wedstrijdkarakter (ROW) is een boord aan boord race op vier banen voor alle typen roeiboten over 1609 meter op de prachtige ’s Gravenbroekse plas in Reeuwijk. De wedstrijd is een uitdaging voor wedstrijdroeiers maar ook zeker zeer geschikt voor deelname in een C4*. Het hoofdnummer is de ‘Mix 2x’.

Verschillende typen boten zullen meedoen: de 4-persoons, 8-persoons maar ook de skiffs met 1 of 2 personen. Een bijzondere categorie is die van de ouder-kind boten. De vereniging merkt dat het roeivirus regelmatig van ouder op kind overslaat; wat is het dan mooier om samen een wedstrijd te roeien.

De Goudse Mijl is een echte Mijl, 1609 meter. De ploegen zullen vanaf de start (rond 10u30) alles uit hun riemen en benen moeten halen om goed te kunnen finishen.

Bezoekers zijn deze dag van harte welkom om de wedstrijden te bekijken vanaf het balkon of vanuit de sociëteit, met prachtig uitzicht over de ’s-Gravenbroekse plas, of vanuit een boot langs de wedstrijdbaan.


Foto: Digitaal Dagblad