Aafke van Leeuwen, werkneemster van SPORT•GOUDA, heeft een fantastische wereldprestatie geleverd en behaald. De afgelopen maand deed ze mee aan de wereldkampioenschap Jiu Jitsu in Colombia. En…  de Goudse won Goud!

Zie ook goudsdagblad.nl/aafke-leeuwen-wereldkampioen-jiu-jitsu/

De SPORT•GOUDA-collega’s van Aafke ontvingen haar met open armen en waren nieuwsgierig naar haar belevenissen in Colombia. Ze stelden haar de onderstaande vragen.

Wat waren je verwachtingen voordat je naar het toernooi ging?
,,Omdat ik in 2015 mijn eerste wereldtitel wist te behalen, maar deze vorig jaar verloor, was mijn doel om die titel weer terug veroveren. Ik wist dat het mogelijk was en het is gelukkig ook gelukt!”

Hoe heb je het toernooi ervaren?
,,Het toernooi zelf was heel erg gaaf. Het was in een vreemd land, Colombia. Daarnaast werd het toernooi gehouden in Bogota, dat ligt op 2600 meter hoogte. Je moet dus wel ontzettend wennen aan het tijdsverschil en het hoogteverschil. Op de dag zelf had ik gelukkig geen last meer van deze verschillen. Dit omdat we ruim op tijd in Bogota aangekomen waren.”

Wat ging er door je heen toen je de titel won?
,,Ik was natuurlijk super blij dat ik de titel weer mee naar huis mocht nemen en dat al ons harde werken beloond werd!”

Hoe waren de dagen erna?
,,De dagen erna heb ik genoten van de wedstrijden van mijn teamgenoten en hebben we natuurlijk een klein feestje gevierd om de goede resultaten te vieren. Nu weer back to normal en ben ik blij weer bezig te mogen met Gouda Goed Bezig!” Zie ook goudsdagblad.nl/gouda-goed-bezig/

Wat is je volgende doel?
,,Mijn volgende doel is om een medaille te halen op het EK polen in juni!”

Zie ook goudsdagblad.nl/op-naar-colombia/

Zie ook goudsdagblad.nl/gostores-gouda-nieuwe-hoofdsponsor-goudse-jiujitsu-topsporters/

 

Reageer op dit artikel