De komende dagen is het rustig in de onderste laag van onze atmosfeer en in de nacht en ochtend is het regelmatig mistig of nevelig. Neerslag zal er niet of nauwelijks vallen. Het weekend verloopt droog met met een afwisseling van wolkenvelden en zonnige momenten. Op beide weekenddagen wordt het in de middag maximaal 5 graden Celsius. Na het weekend wordt het wisselvalliger en is er een toename van de wind!

Vrijdagochtend vroeg is het nevelig of mistig. Na het oplossen van de mist of nevel is het geheel bewolkt en sporadisch kan de zon even doorbreken. De middagtemperaturen liggen rond 6 graden Celsius in de Goudse regio. Dit is een normale temperatuur voor de tweede decade van januari. Wel is het daarmee een fractie frisser dan de voorgaande dagen. De wind draait van noord naar west en de windkracht blijft (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

In de nacht naar zaterdag kan opnieuw mist ontstaan. Er is een mix van wolkenvelden en brede opklaringen. De minima liggen rond of een fractie boven het vriespunt. De naar oost krimpende wind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort

Zaterdag is het fraai winterweer, al doet het weerbeeld meer denken aan een ander seizoen. Het blijft hoogstwaarschijnlijk droog. Er is in de ochtend een mix van zonnige momenten en wolkenvelden. De middag zal naar het zich nu laat aanzien zonnig verlopen met af en toe een klein stapelwolkje. Er waait een zwakke tot matige oostenwind (2 tot 3 Beaufort). Het wordt circa 5 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen. Door de frisse oostenwind voelt het enkele graden kouder aan!

In de nacht naar zondag is het onbewolkt en helder. Bij een zwakke oostenwind (2 Beaufort) koelt het af naar enkele tienden van een graad onder het vriespunt.

Ook zondagochtend zijn er flinke zonnige perioden. Zondagmiddag is er iets meer bewolking, maar in de loop van de middag wordt het toch weer (vrij) zonnig. Met 4 graden Celsius is het een graad frisser dan zaterdag. Zondagavond verloopt (vrijwel) onbewolkt en helder. De wind draait gedurende de dag naar het zuidoosten en is zwak, windkracht 2 Beaufort.

De nieuwe werkweek begint wisselvallig. De wind zoekt de zuidwesthoek op en trekt flink aan. Dagelijks trekken neerslaggebieden over het Groene Hart. Tussen de neerslagperioden door is er enige ruimte voor de zon. De maxima liggen maandag en dinsdag rond de normale waarde van 5 graden Celsius. Vanaf volgende week woensdag wordt het mogelijk iets kouder, maar nog niet echt winters! De kans op natte sneeuw(buien) neemt toe. Door de stevige wind is het voor het gevoel onaangenaam koud!

Volgend weekend wordt mogelijk koudere lucht aangevoerd door een naar oost draaiende wind. Of het echt winters wordt, is nog maar de vraag, het zou zomaar kunnen! Het is de recentste langetermijnprognose en kan nog wel veranderen de komende week.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda