ProRail was goed voorbereid voor Burendag. 23.000 kopjes koffie, 12.500 spoorkoekjes, 1.000 bakken chocomel, 200 liter limo en – het allerbelangrijkste – honderd ProRail-vrijwilligers stonden klaar om zaterdag 23 september op 23 plekken langs het Nederlandse spoor met de buren van ProRail in gesprek te gaan.

Meester-Patissier Robert van Beckhoven met ovenplaat met spoorkoekjes
Meester-Patissier Robert van Beckhoven bedacht het ‘spoorkoekje’ voor Burendag.

Burendag is een jaarlijks terugkerend evenement, bedacht door het Oranjefonds en Douwe Egberts. Dit jaar deed ProRail voor het eerst ook mee en deed ook de stations van Gouda aan.
ProRail kwam met een foodtruck, waar barista’s koffie, thee en chocolademelk schonken. En omdat daar een koekje bij hoort, was meesterpatissier Robèrt van Beckhoven, bekend van Heel Holland Bakt, gevraagd een spoorkoekje te ontwikkelen, speciaal voor Burendag. Robert kwam zelf in Gouda (van 10.00-12.00 uur) en Dordrecht Crayensteynstraat (van 13.00-15.00 uur) het spoorkoekje uitdelen. ,,Een koekje van eigen deeg”, zo zei Van Beckhoven.

Omwonenden konden onder het genot van een goede kop koffie en een door Meester-Patissier Robèrt van Beckhoven bedacht ‘spoorkoekje’ in gesprek met ProRail-medewerkers. Waarom werkt ProRail ’s nachts? Hoe verbeteren we het spoor? Wat zijn we eigenlijk bij jou in de buurt aan het doen?
ProRail is ook een buur
ProRail is verantwoordelijk voor het 7.000 kilometer lange spoorwegnet. De organisatie beheert spoorlijnen en stations. ,,Zo is ProRail een van de grootste buren van Nederland. Toch zijn we niet bij al onze buren bekend, en daar willen we verandering in brengen. Als goede buur willen we graag kennismaken. En daarvoor is de landelijke Burendag een uitstekende gelegenheid”, aldus Coen van Kranenburg, woordvoerder van ProRail.

23.000 kopjes koffie én spoorkoekjes voor #Burendag. Kom je ook? https://t.co/H4cQmzmsO5@Burendag17pic.twitter.com/0cOQSFSxzi

— ProRail (@ProRail) 21 september 2017