Sorry, sorry, voor alle en vele mannen die hebben gereageerd op het onderstaande item ‘Dag Sinterklaasje’ dat het Gouds Dagblad deze week bracht. Het item met daarin het droevige nieuws dat Ruurd van der Spoel afscheid neemt als Goudse Sinterklaas. En dat we het dit jaar wellicht zonder Sinterklaas moeten stellen. Omdat zich nog geen nieuwe Sinterklaas heeft aangediend.
En het is bijna al zover… De intocht is op zaterdag 18 november. Wat nu?
Sorry, sorry, Ruurd en de redactie van het Gouds Dagblad waren in de veronderstelling dat er nog geen opvolger voor Sinterklaas was gevonden.
Maar zover laat en liet de organisatie van Sinterklaasintocht Gouda het niet komen. ,,We hebben al een vervanger gevonden in de persoon van Bart Gorter. Die heeft al een keer de plek van Ruurd ingenomen. En die neemt nu graag weer zijn plaats in. Sterker nog: we hebben ook al een vervanger voor Bart, mocht hij onverhoopt niet kunnen. Dus alle reacties en welwillende hulp van alle hulpSinten ten spijt, we zijn voorzien”, zo liet Jeroen van den Berg van stichting Sinterklaasintocht Gouda ons weten.

Wat er aan vooraf ging.
Het is bijna zover…
Hij komt, hij komt…
Althans, dat hopen we. Onderstaande verrassende en treurige briefje kregen we namelijk van ‘onze’ Sinterklaas.
Beste allemaal,
In het najaar van 2006 mocht ik toetreden tot het gezelschap dat de Sinterklaas-intocht in Gouda ieder jaar regelt. In m’n notitieboekje van die tijd staan zaken als ‘witte rijbroek kopen’ en ‘verhaal afstemmen met de burgemeester’.
Ik heb genoten van al de jaren dat ik de man met de rode punthoed mocht spelen. De kinderen uit de wijde omgeving, de ouderen die soms met tranen in de ogen je een hand gaven ‘ik had niet gedacht dat ik dit zou mogen meemaken’ waarna we met dochter en kleindochter op de foto gingen.
Ook het onderling met zoveel instanties en vrijwilligers voor elkaar krijgen van een feest is bijzonder.
Na tien jaar vind ik het tijd om de staf door te geven. Mooi om op terug te kijken en nu een volgende Sint in het zadel te helpen door plaats te maken.
Bedankt voor de samenwerking in al die jaren en de hulp.
Graag wens ik afsluitende Gouda en ons allemaal een geweldige sinterklaasperiode in 2017!
met -de laatste- bisschoppelijke groet,
Ruurd van der Spoel (voormalig Sinterklaas van Gouda).