De Goudse vrouw in de wijk Plaswijck van wie in de nacht van maandag op dinsdag de auto in vlammen opging, is extra zwaar gedupeerd. ,,Door een ernstige longaandoening ben ik slecht ter been. Ik ben voor vervoer helemaal afhankelijk van mijn auto. Die auto was eigenlijk mijn benen. Die ben ik nu kwijt’’, zo reageert het radeloze slachtoffer.
,,Zonder haar auto’tje kan ze niks. Ook al zou ze het willen. Maar haar gezond laat dat niet toe. Echt te triest voor woorden als je hiertoe instaat bent…”, zo laat een kennis van de vrouw via Facebook weten.

Wat eraan vooraf ging
Een personenauto brandde maandagnacht volledig uit op de Groenlust in Gouda.
De auto, die geparkeerd stond op een invalidenplek, bleek bij aankomst van de brandweer in brand te staan. De brandweer zette onder toeziend oog van de wakker geworden buurt direct de aanval in op het vuur en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de overige geparkeerde voertuigen op de parkeerplaatsen. De auto waar het vuur begon, werd door de brand volledig verwoest.
De politie nam het voertuig in beslag voor onderzoek. Of de brand iets te maken heeft met voorgaande autobranden in de stad is onbekend en wordt door de politie onderzocht.

Het slachtoffer wil niet met naam en toenaam genoemd worden. Ze is bang dat het van kwader nog erger wordt. De wijk en met name de Groenlust heeft namelijk al enige tijd te maken met brandstichtingen, vernielingen aan auto’s en inbraken.
Buurtbewoners pleiten voor camerabeveiliging. Maar daar wil de gemeente Gouda nog niet aan. De handhavers willen eerst minder ingrijpende maatregelen en vormen van toezicht inzetten.
,,Het is daar al een poosje onrustig, maar de gemeente wil, zoals deze krant schrijft, geen camera’s ophangen. Er moeten waarschijnlijk eerst meer auto’s branden of erger nog, doden vallen. De daad op zich is ronduit laf, dat is het altijd een auto op een invalidenplaats dat is in en in triest. Blijf met je tengels van andermans spullen af! Heel veel strekte voor deze mevrouw. En voor de dader(s), wees nu ook zo’n stoere vent en geef je aan…”, zo reageert een lezer van Gouds Dagblad op Facebook.