Update, met aanvulling op Sinterklaasprogramma |
Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in aantocht en op weg naar Gouda.
Sinterklaas en zijn Pieten zetten op zaterdag 18 november rond de klok van 10u15 weer voet aan de wal op Nederlandse bodem. Dan is de intocht.
Zo staat het immers in de agenda van de Goedheiligman. Voor het verdere voorlopige programma aan de hand van De Uitloper Gouda, zie hieronder.
Mocht Sinterklaas een activiteit zijn vergeten en die niet in zijn agenda hebben opgeschreven en daarmee de kans lopen die te missen, waarschuw ons dan even: [email protected]
za. 18 nov. INTOCHT SINTERKLAAS
vanaf 10u15 Om kwart over 10 komt de stoomboot aan bij het Regentesseplantsoen. De intocht start om 11u00. Daarna volgt een ronde door de stad: Herpstraat, Kleiweg, Turfmarkt, Lange Groenendaal,  Korte Groenendaal, Markt, Wijdstraat, Korte Tiendeweg, Zeugstraat, Nieuwe Marktpassage en om 12u30 ontvangst op het bordes van het stadhuis. Kijk op www.sinterklaasgouda.nl voor meer informatie.
ACTIVITEITEN
In de stad zijn uiteenlopende activiteiten en festiviteiten. Behalen Pietendiploma: van 11u00-15u00 op de omgeving Waag. Het Pietendiploma is te behalen met onder meer Ponyrijden, Koorddansen, Pakjes gooien en Pepernoten mikken. Als beloning mag er worden gevaren in een echte Pietenboot die vlak bij de Kleiwegbrug ligt! Meer informatie op www.sinterklaasgouda.nl.
za. 25 nov. OPA PIET’S TALENTENSHOW
Opa Piet wil nu eindelijk wel eens echt met pensioen en zoekt daarom nieuw talent.
za. 25 nov. SINTERKLAAS in winkelcentrum Bloemendaal
10u30-14u30 Sinterklaas komt met zijn Pieten op zaterdag 25 november naar Winkelcentrum Bloemendaal.
De intocht in het winkelcentrum is op zaterdag 25 november om 10u30. Om 14u30 zijn de Sinterklaas-activiteiten afgelopen. Mensen kunnen langs de route staan tijdens de intocht om de Sint en zijn Pieten te verwelkomen. De route start vanaf Ruigenburg en gaat via de Plaswijckweg, Ridder van Catsweg verder, waarna ze via de parkeerplaats Swadenburg het winkelcentrum ingaan.
Ze lopen rond en delen natuurlijk lekkers uit! Verspreid door het winkelcentrum kunnen kinderen deelnemen aan verschillende leuke spelletjes waarbij ze kunnen bewijzen net zo goed te zijn als Piet; ‘rijden op een echte pony’ (buitenactiviteit), ‘daklopen’ en ‘pakjes stapelen’ zijn zomaar wat voorbeelden van activiteiten die kinderen zelf kunnen doen. Als ze alles hebben gedaan, ontvangen ze een echt Pietendiploma!
Sinterklaas zal ook een wens inleveren in het kader van de Magische Wensweken, die 25 november van start gaat in het winkelcentrum (flyers hierover zijn verkrijgbaar in de
winkels).

25 nov.-3 dec. CIRCUS VAN SINTERKLAAS op GOUDasfalt


Na het succes van afgelopen jaar, komt het Sinterklaascircus terug naar Gouda. Met een geheel nieuwe show en in een grotere tent om ook in de weekenden aan de vraag naar toegangskaarten te kunnen voldoen. Onder meer Siberische steppekamelen, schattige pony’s, edele paarden, luchtacrobaten en muzikale clowns maken onderdeel uit van de show die zowel kinderen als volwassen zal boeien. Hoogtepunt is ongetwijfeld het optreden van een internationaal duo aan twee zijden doeken, waarbij zij vergezeld van prachtige papegaaien door het luchtruim van de tent zullen vliegen. De 100 minuten durende familieshow met Sinterklaas en zijn Pieten is te zien van 25 november tot en met 3 december op het terrein van GOUDasfalt.
Meer informatie op www.circusvansinterklaas.nl.

wo. 29 nov. SINTERKLAASMIDDAG in Groenhovenbad
13u45-15u00 Kom naar de spelmiddag met sinterklaasthema en haal jouw pietendiploma! Woensdag 29 november kunnen kinderen door verschillende pietenoefeningen en –spellen uit te voeren een pietendiploma behalen.
In het Spaardersbad ligt een pietenparcours (voor kinderen met zwemdiploma), met onder meer de volgende spellen:
– Pepernoten gooien
– Door een schoorsteen springen
– Paardrijden
– Cadeaus bezorgen/overgooien/vervoeren
– Bootje varen
– Op het dak klimmen
In de Trefkuil spelen kinderen zonder zwemdiploma verschillende spelletjes aan de waterkant. Uiteraard met sinterklaasthema. Er is ook mogelijkheid tot vrij zwemmen. Het is niet verplicht om mee te doen met de activiteiten.
za. 2 dec. SINTERKLAAS BRENGT BLIKSEMBEZOEK aan Winkelcentrum Bloemendaal.
Sinterklaas komt zaterdag 2 december tussen 10u30 en 12u00 nog een keer langs in winkelcentrum Bloemendaal voor een bliksembezoek! Voor meer informatie: www.winkelcentrumbloemendaal.nl en/of www.facebook.com/winkelcentrumbloemendaal
za. 2 dec. SCHOENTJE ZETTEN bij aantal winkel in Goudse binnenstad
Vanaf 12u00 tot 18u00 mogen alle kinderen hun schoen zetten bij een aantal winkels in de Goudse binnenstad. De winkels zijn herkenbaar door een postertje met een schoentje in de etalage.
za. 2 dec. PIETENDISCO van ROGIER DE AVONTURIER in Monkey Town Gouda
vanaf 12u30 Bij Monkey Town Gouda begint de toch al zo feestelijke maand december nog feestelijker. Rogier de Avonturier komt op zaterdag 2 december vanaf 12u30 Monkey Town Gouda op stelten zetten met de Pietendisco. Wie gaat er los op de dansvloer en wie speelt het Pietenspel het allerbeste? Uiteraard is de binnenspeeltuin ook gewoon geopend en kan er dus volop gespeeld worden. De swingende show is inbegrepen bij de reguliere entree. ,,Dit is een extraatje voor de kinderen. De combinatie van Rogier de Avonturier, Pieten en natuurlijk de muziek maken het tot een extra leuke dag voor de bezoekers”, aldus Guus van Loenen, eigenaar Monkey Town Gouda. Rogier de Avonturier is bij Monkey Town Gouda kind aan de deur. In zijn drukke agenda maakt hij graag een plekje vrij voor Monkey Town Gouda. ,,Een show bij Monkey Town Gouda is altijd een groot feestelijk avontuur. Aangezien ik dol ben op avonturen kom ik dan ook graag een feest vieren.” De Pietendisco is dit jaar echter maar één keer in Monkey Town Gouda. “De Pieten hebben gewoon veel afspraken staan, dus ik hoop iedereen dan ook echt op 2 december vanaf 12:30 te zien voor een gigantisch gezellige middag.” Monkey Town Gouda is te vinden aan het Groenhovenpark 1A te Gouda. Kinderen betalen € 7,- toegang en volwassenen zijn gratis. Parkeren is gratis. Monkey Town is van maandag tot en met donderdag open van 09u00 tot 18u00, vrijdag van 09u00 tot 19u00 en zaterdag en zondag van 10u00 tot 19u00. Zie www.monkeytown.eu/gouda
zo. 3 dec. HET CADEAU VOOR SINTERKLAAS in de Goudse Schouwburg

15u00 Dit Sinterklaasfeest wordt anders dan alle andere, want Karel de Kok, Hofdame Frandolien en Hoofdlakei Franciscus hebben een verrassing voor de Sint: een prachtig cadeau, speciaal voor zijn verjaardag! De laatste voorbereidingen worden getroffen. Karel kookt een heerlijk diner, Frandolien schudt de bedden op en Franciscus doet, zoals gewoonlijk, erg weinig. Dan arriveren Sinterklaas en zijn pieten op het kasteel. Niets staat een prachtige pakjesavond nog in de weg, totdat… het cadeau voor Sinterklaas blijkt te zijn verdwenen! Karel en zijn vrienden zetten alles op alles om het mysterie op te lossen, maar of dat gaat lukken…?
Te zien op zondag 3 december vanaf 15u00.
Na afloop van de voorstelling komen de acteurs, de Pieten en Sinterklaas naar de foyer voor een Meet & Greet.
Klucht voor kinderen vanaf 3 jaar!
Zie ook www.goudseschouwburg.nl/Het_Cadeau_voor_Sinterklaas/

zo. 3 dec. SCHOENOPHAALFEEST
Op zondag 3 dec. is het koopzondag en de kinderen kunnen dan vanaf 15u00 tot 19u00 hun schoentjes weer op komen halen, natuurlijk met een cadeautje van de Sint erin! En zijn heel veel winkels geopend tot 17u00 uur. Wees Welkom in Gouda, stad van Sinterklaas.
zo. 3 dec. KOOPZONDAG in de binnenstad, van 11-17u00
zo. 3 dec. KOOPZONDAG in WC Bloemendaal, van 11-17u00
zo. 3 dec. KOOPZONDAG in WC Goverwelle, van 11-17u00
di. 5 dec. PAKJESAVOND

Dag Sinterklaasje, daaag, daaag…